Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Glasbeni šoli Krško posneli predstavitveni spot

Objavljeno: Sreda, 03.06.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Pouk tudi v glasbenih šolah-ples

K pouku so se vrnile tudi plesalke sodobnega plesa.

Učenci in učitelji Glasbene šole Krško so v času ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa na daljavo posneli predstavitveni spot. Gre za zanimiv »dokument« iz časa izolacije in pokaže aktivnost učencev in njihovo kljubovanje zahtevnim razmeram. Spot si lahko ogledate na tej povezavi.

S spotom v krški glasbeni šoli vabijo tudi k vpisovanju novih učencev v šolsko leto 2020/21, ki bo v soboto, 20. junija 2020, ob 9. uri v dvorani glasbene šole. 5- in 6-letni otroci se vpisujejo v programe predšolske glasbene vzgoje ter glasbene in plesne pripravnice. Ti otroci nimajo sprejemnega preizkusa. Po kratki predstavitvi programa jih boste lahko takoj vpisali v tajništvu šole. Otroci, stari 7 let in več, se vpisujejo na instrument, petje in ples. Opravljali bodo preizkus glasbenih oziroma plesnih sposobnosti.

Sicer pa zdaj poteka že drugi teden ponovnega rednega pouka v glasbenih šolah. Potem ko je prvi teden skupinski pouk potekal v številčno zmanjšanih razredih, ob primerni medsebojni razdalji in higienskih ukrepih, v drugem tednu že poteka v neokrnjenih oz. celih razredih, medtem ko individualni pouk poteka brez posebnosti. Skupnih prostorov, kot so garderobe in zbornica, ne uporabljajo, na šoli ni druženja, poskrbljeno je za razkuževanje rok, učilnic in skupnih prostorov na hodnikih. Nastopov in vaj orkestra zaenkrat še ne izvajajo.

P. P., foto: Rosana Horvat

 
« Nazaj na seznam