Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Globokem peli za Alino

Objavljeno: Sobota, 26.05.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
globoko_poje_za_alino23

Pevci iz Globokega med nastopom

Osnovna šola Globoko in Kulturno društvo Globoko sta 24. maja v telovadnici tamkajšnje šole že 13. leto zapored pripravila tradicionalno zborovsko prireditev Globoko poje, ki so ji tokrat dodali še – za Alino. Zbrani prostovoljni prispevki na prireditvi so bili namreč namenjeni njihovi sokrajanki Alini Krajnčič.

globoko_poje_za_alino91

Alinina starša z deklico in ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec

Na vsakoletni prireditvi se predstavijo tako vrtčevski otroci kot učenci v šolskih zborih pa tudi sekcije domačega društva, letos pa so v goste povabili tudi še nekaj gostujočih zasedb iz brežiške občine. Nastopili so: šolski ansambel OKEJ, skupini Sončki in Balončki iz vrtca Globoko z mentorico Vesno Živič, Pevci iz Globokega, kvartet klarinetov iz Glasbene šole Brežice (mentorica Jožica Zupančič), mlajši otroški pevski zbor (učenci 1. in 2. razreda), Elizabeta in Dragutin Križanić, mladinski pevski zbor (učenci 6. do 9. razreda), Pleteršnikovi ljudski pevci, Vokalna skupina UP, Vokalna skupina Barbara pod vodstvom Franca Keneta, ki so se jim pridružili tudi člani Lovskega pevskega zbora Globoko, Klapa Parangal, Pevci zvoka in na koncu še otroški pevski zbor (učenci od 3. do 5. razreda, vse šolske zbore vodi Maja Sakelšek).

Prireditev sta povezovali Dragana Radjen in Jelena Đekić, ki sta na oder proti zaključku povabili ravnateljico OŠ Globoko Roziko Vodopivec. Slednja je poudarila, da so skozi petje in igranje potovali z željo pomagati drug drugemu. »Potovali in potepali smo se z metuljčkom, pikapolonico, poslušali ptičke, iskali ljubezen, veselje in srečo. Vse to in še več, posebej za današnji dan, ko Globoko poje samo za Alino,« je povedala in dodala, da zbrana sredstva do tistega trenutka znašajo skupaj 1712 evrov (vključeni zbrani prispevki v šoli, prostovoljni prispevki na prireditvi in prodani izdelki učencev na stojnicah), ki jih bodo nakazali na račun za zdravljenje Aline. Nato je k sebi poklicala Alinina starša Anito in Mateja z deklico ter jima izročila pozornost, z željo, da bi jim plišasta pikapolonica v nadaljnjem življenju prinašala srečo.

R. R.
« Nazaj na seznam