Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Krški vasi praznovali marčevske praznike

Objavljeno: Četrtek, 14.03.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
V Krški vasi praznovali marčevske praznike
Prireditev, ki v sebi združi vse glavne praznike v marcu, se na prvi pogled zdi skoraj nemogoče organizirati. V marcu namreč praznujemo dan žena (8. dan), 40 mučenikov (10. dan), na Gregorjevo (12. dan) se ženijo ptički, 19. praznuje varuh družin – sveti Jožef in 25. marca je materinski dan. Te lepe praznike zaznamuje skupna rdeča nit dostojanstva žena in mož, ki se skupaj prelije v nastop pomladi – novega življenja, 21. marca.

KD Ivan Kobal Krška vas je uspelo vse te praznike prijetno povezati v prireditev v soboto, 9. marca. Vaščani in ostali obiskovalci so prisluhnili nastopom moškega pevskega zbora KD Ivan Kobal Krška vas, ki so svoj splet pesmi namenili ženam. Brata Blaž in Luka Ivanšek sta prisrčno odpela in zaigrala Bele planike, Tjaša Cvetkovič in Stella Glogovšek pa sta recitirali pesmi. Blaž Kerin in Gašper Zagorc sta za to priložnost povabila k sodelovanju še enega Blaža in Katarino, oblikoval se je priložnostni ansambel, ki je obiskovalce z glasbeno šalo nasmejal, ostale odigrane pesmi pa so že kar vabile k plesu. Za pravljičnost programa so poskrbeli otroci Nuša, Mia, Neža, Vita, Nika, Blaž in Luka, ki so ob pomoči Tjaše in Stelle s kratko igro pokazali, kako lahko v deželo privabimo pomlad. Prireditev sva pripravili in povezovali Hana Jurečič in Andreja Dvornik.

Večer se je nadaljeval ob dobri večerji in glasbi skupine Kan-kan s pevko Nino, ki je mnoge privabila na plesišče. Prijetno medsebojno vzdušje je trajalo še dolgo v noč. Želimo si še več takih dogodkov, ki naše vaščane in znance povezujejo v prijateljstvu.

Andreja Dvornik
Foto: Meho Tokić
« Nazaj na seznam
»