Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Leskovcu uspešno izvedli trikraljevsko akcijo

Objavljeno: Četrtek, 06.01.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
leskovski koledniki

Ena izmed koledniških skupin

V Župniji Leskovec pri Krškem že od leta 2010 organizirajo in izvajajo trikraljevsko akcijo, ki jo izvedejo otroci pod vodstvom starejših voditeljev, skupno vključenih kolednikov v devet skupin, ki so na letošnji 2. januar s pesmijo obiskale gospodinjstva, pa je bilo več kot 50.

IMG-8226
»Namen vsakoletnega koledovanja je zbrati sredstva, ki jih razdelimo misijonarjem po različnih misijonskih deželah za izgradnjo cerkva, šol, bolnišnic, vrtcev in drugih potrebnih ustanov. Kolednikom je uspelo obiskati večji del gospodinjstev v Leskovcu pri Krškem, pa tudi posamezna v Brezju pri Senušah, na Griču ter Veliki vasi, Gorenji vas in Gržeči vasi, Malem Podlogu, Jelšah, Mrtvicah in Vihrah,« je povedal župnik Ludvik Žagar.

Trikraljevsko akcijo bodo v župniji v nocojšnjem zgodnjem večeru zaključili v leskovški župnijski cerkvi, v kateri se bo pri praznični sv. maši zbrala tudi večina sodelujočih kolednikov, ki so uspeli z obiski domov in odpeto koledniško pesmijo zbrati za dober namen nekaj več kot 3.000 evrov.

B. M., foto: osebni arhiv Katja Volčjak
 
« Nazaj na seznam
»