Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Ljubljani poteka »f3žo«, ki se ga udeležujejo tudi Posavci

Objavljeno: Torek, 27.09.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Mlade zurerke  (18)

Mlade žurerke med nastopom (arhiv PO)

V Cankarjevem domu v Ljubljani se je danes pod geslom Vsi smo ena generacija! pričel 21. Festival za tretje življenjsko obdobje - f3žo. Kot vsa predhodna leta je sestavljen iz strokovnega programa na temo aktivnega staranja, vloge medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti v družbi, izobraževalnega programa s poudarki na samostojnosti v obdobju staranja, dolgotrajni oskrbi starejših, komunikaciji, demenci, pomenu gibanja, najpogostejših zdravstvenih težavah ipd., ter kulturnega programa.

Slednjega bodo s pevskimi in plesnimi nastopi tradicionalno sooblikovale tudi zasedbe iz Posavja, in sicer Vokalna skupina UP Kapele  (DU Kapele), Pevci iz Globokega (KD Globoko), Moški pevski zbor Sromlje (KD Sromlje), Ženski pevski zbor Pišece (KD Orlica Pišece) in Mlade žurerke iz Tržišča (DU Tržišče). Tudi letos so v večjem številu na f3žo pšrisotni člani društev upokojencev iz posavskih občin.

Vzporedno ob največjem festivalu za starejše v Ljubljani, katerega strokovni del bo v veliki meri posvečen digitalizaciji za vse generacije, poteka v Cankarjevem domu v času trajanja f3žo do 29. septembra tudi 14. Mednarodni sejem zbirateljstva Collecta, na katerem se predstavlja kar 100 razstavljavcev v 13 kategorijah (znamke, razglednice, značke, čipke, stare otroške knjige, zbirka kino sporedov in plakatov, stripovski junaki, kulinarika, NOB 1941-1945, umetnost, kultura, maske idr.).

B. M., foto: Smilja Radi, arhiv PO
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.11.2022 | Oglas

Pozitivne misli za vsak dan

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca