Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V nedeljo žegnanje na Slinovcah

Objavljeno: Petek, 15.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Slinovce

Cerkev na Slinovcah (foto: arhiv PO)

To nedeljo, 17. septembra, bo v cerkvi Marije Matere dobrega sveta na Slinovcah v župniji Kostanjevica na Krki žegnanje oz. kvatern'ca. Slovesno praznovanje v čast Materi dobrega sveta bodo začeli že v soboto ob 19. uri. Maševal in pridigal bo novi raški in studenški župnik, g. dr. Silvester Fabijan. Pred in med sv. mašo bo priložnost za sv. spoved (tuj spovednik).

V nedeljo bodo sv. maše: ob 7.00, ko bo maševal domači župnik Jože Miklavčič, ob 9.00 bo pridigal, ob 10.30 pa tudi maševal novomeški škof, msgr. dr. Andrej Saje. Ob 10.15 bo vodil kratko grkokatoliško pobožnost - moleben v čast Bogorodici - g. Gorazd Bastašić, grkokatoliški župnik za vernike na Dolenjskem. Ves čas bo tudi priložnost za sv. spoved.

Ker ima vsako veliko praznovanje tudi osmino, bo sv. maša na Slinovcah tudi v nedeljo, 24. septembra, ob 10. uri (2. kvatern'ca). "Lepo vabljeni na Slinovce na obe nedelji, da se z udeležbo pri sv. maši in dobri spovedi duhovno okrepite na začetku pastoralnega leta. Kvatern'ca postaja zadnja leta res praznik tistih vernih, ki želijo svojo vero po Marijini priprošnji utrditi v viharjih vsakdanjega življenja. Še posebej vabljeni starši in stari starši, da Mariji priporočite tudi svoje otroke in vnuke ter jo prosite za nasvet, da bi jih znali vzgajati v veri," je še zapisano v župnijskih oznanilih kostanjeviške župnije.

R. R., vir: Župnija Kostanjevica na Krki
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte