Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Ošteriji Debeluh prvi t. i. gourmet večer v sklopu Okusov Posavja

Objavljeno: Četrtek, 10.09.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
okusi_posavja_gourmet_vecer_pri_debeluhu (12)

Predstavili so se štirje posavski 'chefi', gostitelj večera je bil Jure Tomič (četrti z leve) iz Ošterije Debeluh.

Potem ko so se 2. septembra z otvoritveno konferenco in kulinaričnim večerom začeli letošnji Okusi Posavja, katerih glavni organizator je CPT Krško, je le-ta v sodelovanju s turističnimi ponudniki čez cel september, ki velja za mesec okusov Posavja, pripravil raznolik program. Tako je v sredo zvečer v Ošteriji Debeluh v Brežicah potekal t. i. Posavje gourmet večer vol. 1.

okusi_posavja_gourmet_vecer_pri_debeluhu (2)
Kulinarični dogodek je prepletal najboljšo posavsko gastronomijo, predstavili so se štirje posavski "chefi" v družbi vinarjev in lokalnih pridelovalcev s kmetij. V sproščenem večeru, ki je bil namenjen vsem gurmanom, so slednji okušali specialitete Ošterije Debeluh, Treh lučk, Gostilne Šempeter in Gostilne Jež ter kakovostna vina, ki so jih pridelali v vinskih kleteh Žaren - Albiana, Istenič, Molipachi, Kobal in Vinarstvu Keltis.

To je bil prvi gourmet večer v tem mesecu, 23. septembra v Gostilni Repovž v Šentjanžu sledi še drugi. Vmes, med 15. in 18. septembrom, organizatorji pripravljajo tudi tri organizirane vinske ture po Posavju, na katerih bodo obiskali vinske kleti ter v pogovoru z vinarji spoznali zgodbe o ljubezni do zemlje, vinogradništva in vina.

R. R., foto: R. R. in FB stran Okusi Posavja
« Nazaj na seznam