Časopis za pokrajino Posavje
9.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V soboto 6. dobrodelni vseslovenski rotarijski pohod na Lisco

Objavljeno: Torek, 23.05.2023    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Lisca

Lisca je najbolj priljubljena izletniška točka v Posavju. Na pobočjih in vrhu Lisce lahko pohodniki in planinci najdejo marsikaj zanimivega, vse od naravnih lepot, prelepega razgleda do zanimive kulinarične ponudbe. Lisca je zanimiva tudi za jadralne padalce in gorske kolesarje.

Rotary klub Sevnica vabi na 6. dobrodelni vseslovenski rotarijski pohod na Lisco (948 m) 'Hodimo za Valla, ker on ne more', ki bo v soboto, 27. maja.

Program:
  • Zbor udeležencev ob 9.00 na parkirišču pri Vinski kleti Mastnak v Krakovem (Orešje nad Sevnico 10, 8290 Sevnica).
  • Pozdrav in nagovor predsednice RC Sevnica, aperitiv.
  • Pohod proti Lisci do vasi Cirje, kjer bo postanek s prigrizkom in kjer se nam ob 10.00 lahko pridružite ostali pohodniki, ki bi želeli prehoditi le del poti (urejeno je parkirišče v vasi Cirje pred naslovom Podgorica 21, 8290 Sevnica).
  • Ob 10.30 nadaljevanje poti s Cirja po Pastirčkovi poti (lahka pot) – za vse željne adrenalina bo možen tudi pohod po t.i. plezalni poti – zelo zahtevna planinska pot (obvezna oprema: čelada, pas in samovarovalni komplet!) – prosimo, da v primeru želje po dostopu po plezalni poti le-to navedete v prijavi.
  • Prihod na vrh in kosilo pri Jurkovi koči na Lisci okoli 12. ure.
  • Kulturno-glasbeni program.
  • Druženje in odhod do izhodišča okoli 17. ure.
Hoje bo za približno 2 uri.

Prijavnina:
20 EUR – odrasli,
10 EUR – člani Rotaracta in Interacta,
5 EUR - otroci do 15 let
(prijavnina vključuje aperitiv, prigrizek in topel obrok).

Za vse, ki ne morete hoditi, je možen dovoz do parkirišča pri Jurkovi koči z avtom. Za vse udeležence priporočajo športna oblačila, primerna vremenu. V primeru slabšega vremena se bodo najbolj pogumni udeležili pohoda, za ostale pa bodo pripravili srečanje v Tončkovem domu na Lisci.

Zbrana sredstva bodo namenjena za nakup opreme za voziček za mladega paraplegika, domačina Valla Zemljaka.

Prijave in informacije: Rok Petančič, tel. 041 450 501, e-pošta: rotaryklubsevnica@gmail.com. Ob prijavi prosijo za naslednje podatke (po e-pošti): ime in priimek, naslov, klub, telefon, e-pošta in plačilo prijavnine na TRR: SI56 0237 9025 7883 157.

Organizator pohoda je Rotary klub Sevnica.

Vabljeni vsi ljubitelji pohodov in prijetnega druženja!

Vir: Rotary klub Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte