Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Tržišču tradicionalno srečanje starodobnikov

Objavljeno: Torek, 30.05.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
27.5.2023 OLDIES GOLDIES HRAST (25).Movie_Snapshot

Kljub starodobnih vozil Hrast Tržišče je v maju pripravil že tradicionalno srečanje starodobnikov s panoramsko vožnjo.

Tudi letos je Klub Hrast Tržišče speljal že tradicionalni zbor starodobnikov »Oldies Goldies classic car meet«, ki je letos potekal v fenomenalnem sončnem vremenu, ki se je po dolgem obdobju dežja več kot prileglo.

27.5.2023 OLDIES GOLDIES HRAST (2).Movie_Snapshot

Začelo se je s tradicionalnim zajtrkom ...

Začeli smo tradicionalno, kot se za dogodek s klasiki spodobi – jajca na oko za zajtrk pred klubskimi prostori, nato je več kot 130 udeležencev s svojimi tradicionalnimi vozili začelo s 60 kilometrov dolgo potjo po slikovitih dolenjskih cestah s prvim postankom v Nebesih nad Šentrupertom, kjer se kot na dlani vidi celotna Mirnska dolina. Pot smo nadaljevali do lokalne Sirarne Gorišek v Mokronogu s pokušino sirov, kjer so le-ti dokazali, da s svojimi siri presegajo lokalne okvire, saj so njihovi okusi so resnično prvovrstni. Tretji in zaključni postanek je sledil na Trški gori v znameniti Vinski kleti Colnar, kjer smo zaključili z odličnim kosilom, podelitvijo nagrad in obljubo, da bomo na vsakem nadaljnjem dogodku še boljši.

27.5.2023 OLDIES GOLDIES HRAST (6).Movie_Snapshot

... in nadaljevalo s panoramsko vožnjo.

Letošnja vožnja je bila za vozila mogoče malenkost obremenjujoča, saj je del poti vodil po precej strmih cestah, vendar je žal tako, da so najlepše razgledne točke v hribih. Vsi starodobniki so pot prenesli brez težav in okvar ter s tem dokazali, da je kvaliteta izdelave le-teh v večini primerov precej boljša od novodobnih vozil s sodobnimi elektronskimi sistemi, ki velikokrat poskrbijo za slabo voljo njihovih lastnikov. Za dobro vzdušje so celotno pot tudi tokrat skrbeli »Ritem petarde« s svojo glasbo in neomejeno pozitivno energijo in dokazali, da so postali klubski stalni glasbeni spremljevalec.

Za varno vožnjo velja posebna zahvala motoristom kluba MK Junci, ki so ves čas skrbeli za varno pot med panoramsko vožnjo, in reševalni ekipi Pacient, ki je poskrbela za spremljavo dogodka brez zdravstvenih zapletov. Velja kot vedno – vidimo se na Oldies Goldies 2024.

Dejan Hočevar

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»