Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vencembrska vas in adventni venčki

Objavljeno: Sreda, 07.12.2022    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Adventni vencek 20227 (1)

Ogled adventnih venčkov ob sprehajalni poti v Loki ...

Zadnja novembrska nedelja, ki je bila hkrati tudi prva adventna nedelja, je Loko pri Zidanem Mostu že deveto leto zapored spremenila v Vencembrsko vas s celomesečnimi prireditvami. Uvod v praznično dogajanje je bilo odprtje razstave adventnih venčkov na prostem.

Ob sprehajalni poti ob Savi na ograji sadovnjaka je na deveti razstavi razstavljenih rekordno število venčkov – preko 120. Sprehajalci bodo tako tudi letos uživali v še posebej prazničnem vzdušju, ki ga ustvarjajo unikatni in izvirni venčki vseh oblik, podob in barv. Kot vsako leto so tudi letos veliko število le-teh ustvarili učenci podružnične osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Loka s pomočjo učiteljic. Na delavnici, ki je potekala v četrtek, 24. novembra, pred otvoritvijo Vencembra, so se jim pridružili tudi starši, babice in dedki ter člani Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu.

Adventni vencek 20227 (4)

... je mogoč v vsakem vremenu.

Na otvoritvi Vencembra, ki bo v več kot mesecu dni, vse tja do svetih treh kraljev, po dveh letih premora ponovno ponudil več različnih dogodkov za vse generacije in okuse, so s pesmijo zbrane pozdravili Šentjanški jurjevalci. Zbrane sta nagovorila župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik KS Loka pri Zidanem Mostu Aleksander File. Venčke je blagoslovil loški župnik Janez Furman, program je z besedami spretno prepletla Sergeja Cesar. Sprehodu po barviti adventni stezi je sledila pogostitev, ki so jo družno pripravili člani TD Loka pri Zidanem Mostu in članice Aktiva žena Loka. V veliko veselje nam je, da smo se in se še bomo letos lahko ponovno družili v živo. Vabljeni v našo družbo.

Vir: TD Loka pri Zidanem Mostu, foto: TD Loka in Vinko Šeško

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»