Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vinarji v Posavju prvič množično odprli vrata kleti

Objavljeno: Četrtek, 11.11.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Martinov vikend v Posavju (3)

Martinov vikend ponudil obisk pri posavskih vinarjih.

Na Martinov vikend, med 5. in 7. novembrom, so posavski vinarji prvič tako številčno odprli vrata svojih kleti. Obiskovalce so sprejeli vsak dan v eni od posavskih občin – v petek v Sevnici, v soboto v Krškem in v nedeljo v Brežicah.

Krožna trasa po občini Sevnici se je začela v Doživljaju, TA Posavje, in nadaljevala po vinskih kleteh Huba Martinčič, Kozinc in Domaine Slapšak. Obiskovalci so se do sodelujočih vinarjev lahko pripeljali z lastnim prevozom ali sedli na brezplačni vino bus, ki je krožil med sodelujočimi vinarji. V soboto so se ljubitelji dobre kapljice preselili v občino Krško. Izhodiščna lokacija je bila v Kleti Krško, vino bus pa je krožil še med kletema Albiana in Kerin. Martinovanje se je zaključilo v nedeljo v občini Brežice. Tam so obiskovalci lahko obiskali klet Istenič, Molipachi, repnico Najger in si v družinski hiši Babičevih na Bizeljskem ogledali zanimivo zbirko majolik z vsega sveta.

Poleg degustacij je bilo vse tri dni poskrbljeno tudi za okusna okrepčila. V Sevnici so jih pripravili ponudniki, vključeni v mrežo kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium, Ovčarska kmetija Urban, Gabaroni in Kmečka zadruga Sevnica. Ob dobri pijači in jedači ni manjkalo dobre volje, sporočajo koordinatorji Martinovega vikenda v Posavju – KŠTM Sevnica, CPT Krško in ZPTM Brežice.

Vir: KŠTM Sevnica, foto: Klemen Bec

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Postrv z zelišči