Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vinogradnice in vinogradniki iz Gadove peči obdarili Dom upokojencev Brežice

Objavljeno: Petek, 04.12.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
IMG_20201130_152246
V društvu vinogradnic in vinogradnikov Gadova peč so se odločili, da obdarijo varovance Doma upokojencev v Brežicah. V društvu letošnje leto niso organizirali tradicionalnih prireditev, druženj ali ekskurzije za člane. Zato so se odločili, da nekaj sredstev namenijo ljudem, ki so pomoči oziroma drobne pozornosti najbolj potrebni. Njihovo vodilo je bilo: »Naredimo nekaj dobrega za ljudi, ki so v tem obdobju še posebej pomoči potrebni.«

Glede na trenutne razmere članice niso mogle pripraviti domačih dobrot. Zato so naredile darilne vrečke, tako da vsak varovanec dobi svoje darilce s posvetilom »za Miklavža«, otroci pa so jim narisali risbice. Z drobno pozornostjo so se zahvalili tudi zaposlenim v domu. »Lahko bi rekli, da je to lahko dober zgled, kako je možno z malo dobre volje in minimalnimi sredstvi osrečiti ljudi, ki so v jeseni življenja, v novem življenjskem okolju, velikokrat že skoraj pozabljeni. Ne rabijo veliko, samo drobno pozornost,« so ob tem zapisali.

Kot še dodajajo v društvu iz Gadove peči, bi bila mogoče lahko ta gesta dober zgled še za kakšna društva in organizacije, da se ozrejo okoli in mogoče tudi sami koga osrečijo.

R. R., vir in foto: društvo vinogradnic in vinogradnikov Gadova peč

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam