Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Vinogradnice od skus« zmagovalke Kostanjeviške noči

Objavljeno: Ponedeljek, 22.07.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
kostanjeviska noc 2019 (79)

Zmagovalna ekipa vinogradnic

Letošnja Kostanjeviška noč je v zadovoljstvo organizatorja - Etnološkega društva Prforcenhaus - minila ob prireditvi na prostem naklonjenemu vremenu in številni udeležbi obiskovalcev, ki so se že v zgodnjih večernih urah zgrnili na kopališče Otok s širšega območja Posavja in Dolenjske pa tudi iz drugih smeri vetrov.

kostanjeviska noc 2019 (50)

Prezidij Prforcenhausa z županom Petretičem

In ti so v primerjavi s preteklim letom, ko sta med 1000 plavajočimi svečkami po Krki zaplula le dva čolna, najmanjše slovensko otoško mesto zapustili neprimerno bolj zadovoljni, saj so domačini za tradicionalno atrakcijo Kostanjeviške noči letos okrasili kar 11 čolnov. Vsi čolni oz. posadke so prejele simbolno nagrado, vodja ocenjevalne komisije Anja Pincolič pa je razglasila in z denarno nagrado nagradila pet najbolj izvirnih čolnov, in sicer je 5. mesto osvojil čoln Vulkan iz Havajev, 4. mesto Super Mario, 3. mesto Papirnati labod, 2. mesto Gusarji in mornarji, zmagovalni čoln, okrašen z vinskimi trtami in grozdi, pa so krmarile kostanjeviške vinogradnice, zato je nosil čoln tudi naziv Vinogradnice od skus.

Tako kot pretekla leta se je v uvodnem delu prireditve zvrstilo srečanje pustnih skupin, sledila je plesna animacija za otroke, po spustu čolnov po Krki in razglasitvi rezultatov ocenjevanja ter pozdravnih nagovorih predsednika Prforcenhausa Jureta Jordana in kostanjeviškega župana Ladka Petretiča pa je sledila veselica z Ansamblom Vagabundi.

B. M.
« Nazaj na seznam