Časopis za pokrajino Posavje
22.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vozi varno in odgovorno

Objavljeno: Petek, 19.05.2017    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC08986
Za leto 2017 smo si zadali nalogo, da naredimo nekoliko več za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, zato smo se odločili za izobraževanje mladih voznikov motornih koles in ostalih motoristov.

 V ta namen smo skupaj z inštruktorji Prometne policije Novo mesto, policisti Policijske postaje Krško, Poklicno gasilsko enoto Krško in reševalci Zdravstvenega doma Krško, organizirali delavnico VOZI VARNO IN ODGOVORNO - MISLI NA SEBE IN DRUGE, ki je potekala 12. maja 2017 na parkirišču pred Qlandio v Krškem. Policisti inštruktorji so prikazali in spremljali udeležence delavnice pri njihovi spretnostni in varni vožnji na poligonu med stožci. Policisti Policijske postaje Krško in gasilci Poklicne gasilske enote Krško so prikazali svojo opremo. Reševalci Zdravstvenega doma Krško pa so prikazali osnovno prvo pomoč v primeru prometne nesreče z udeležbo motorista (snemanje čelade, oživljanje, masaža srca in drugo).

Ob tej priložnosti smo izdali tudi brošuro Priročnik za varno vožnjo motorja, katero smo udeležencem delavnice delili brezplačno. Priročnik vsebuje; navodila in nasvete za varnost v prometu, pravilni drži in sedenju na motorju, nasvete pri izbiri in nošenju zaščitne opreme, kakor tudi navodila za varno vožnjo motornega kolesa. Tudi letošnjega septembra, v začetku šolskega leta se bomo aktivno vključili v občinsko akcijo Sveta za preventivo in varnost v prometu občine Krško Varna pot v šolo.V TEDNU MOBILNOSTI 18. in 20. septembra pa se bomo pridružili in aktivno sodelovali v akciji Sveta za preventivo in varnost v prometu občine Krško, ki bo potekala na srednji poklicni šoli.

Tekst: Janez Mede, MK Rak
Foto: Anton Hruševar
 
« Nazaj na seznam
»