Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vrtnarjenje z balkona

Objavljeno: Petek, 19.02.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Vrtnarjenje
Dan za spremembe nagovarja prebivalce Slovenije, da aktivno sooblikujejo boljšo družbo na način, da se v svojem okolju povežejo v prostovoljskih akcijah, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja. Letošnji dan za spremembe se bo odvijal v soboto, 10. 4. 2021.

Večgeneracijski center Posavje Sevnica v sodelovanju s KŠTM Sevnica organizira sklop delavnic, ki so namenjene ozaveščanju o samooskrbi in ponovni uporabi odpadne embalaže. Prve video delavnice smo premierno predvajali v petek, 12. 2. 2021, ob 18.00, na Facebook strani VGC Posavje Sevnica, Mladi v Sevnici in KŠTM Sevnica, kjer smo pokazali, kako si lahko iz odpadne embalaže uredite mini vrtiček začimb ter manjše zelenjave na okenski polici ali balkonu. Ko se bodo rastlinice lepo ukoreninile in pridobile nekaj moči, pa bomo zopet z vami da vam predstavimo, kako le-te presadite v večje posode in seveda, kako posode tudi okrasite. Vrtnarjenje z balkona je pri roki, primerno tudi za otroke, dišavnice in začimbe nam odišavijo dom in privabljajo dobre žuželke ali pa odganjajo škodljive. Ob dnevu za spremembe bomo na sobotni Kmečki tržnici Sevnica podarjali sadike mimoidočim in jih s to gesto vzpodbujali k ekološki osveščenosti, ponovni uporabi odpadkov in samooskrbi. Naši akciji se lahko pridružite tudi vi! Vabimo vas, da sadike vzgojite doma in jih ob dnevu za spremembe prinesete na našo stojnico.

Akcija poteka v sodelovanju s KŠTM Sevnica, program Večgeneracijski center Posavje z bogatimi vsebinami pa omogočajo MDDSZEM, Evropski socialni sklad in Občina Sevnica. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 068 – 642 – 507 in e-naslovu vgc.posavje.sevnica@gmail.com. Želimo vam prijetno vrtnarjenje ter ugoden pridelek.

Margareta Lešnik, Družinski inštitut Zaupanje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba