Časopis za pokrajino Posavje
16.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

VTKD Cerklje ob Krki lansko 40-letnico obeležilo z razvitjem praporja

Objavljeno: Ponedeljek, 26.07.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
20210726_084142
Vinogradnice in vinogradniki VTKD Cerklje ob Krki smo z veseljem čakali vročo julijsko soboto, ko smo se zbrali na društvenem pikniku. Lanskoletno obletnico, 40 let delovanja društva, smo obeležili z razvitjem društvenega praporja. Ob tem za nas zelo pomembnem dogodku so se odzvali povabilu Skupina Trta, Mila Levec, podžupanja Občine Brežice, Matej Kuhar, podpredsednik ZDV Dolenjske, in Jože Pacek, župnik s Čateža ob Savi.

Donatorske trakove so na prapor pripeli Občina Brežice, Zidarstvo Tomše in Kovinska galanterija Lekše Alojz. Na drogu pa se bleščijo žebljički naših članov. Vsem izrekam iskrena hvala.

20210726_083949
G. župnik je na koncu naš novi prapor tudi blagoslovil. Prapor je prevzel praporščak Marjan Tomše, ki je obljubil, da ga bo čuval in ponosno nosil na prireditvah.

Program se je nadaljeval ob pesmi Skupine Trta in s podelitvijo medalj z društvenega ocenjevanja. Za najboljši cviček letnika 2020 smo letos okronali dva vinarja. Najboljšega sta pridelala Darko Unetič in družina Barbič-Barkovič.

Po uradnem delu smo se poveselili in podružili ob pogovoru ter zvokih Skupine Trta.

Melita Oštrbenk, predsednica VTKD Cerklje ob Krki
« Nazaj na seznam