Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z aktivnostmi VGC začeli v KS Artiče

Objavljeno: Petek, 06.12.2019    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20191122_182846
Večgeneracijski center Posavje (VGC), enota Brežice svoje aktivnosti v glavnem izvaja na sedežu, torej v Mladinskem centru Brežice, dvakrat mesečno pa tudi v Bistrici ob Sotli. Udeležba je odlična, vendar še vedno nekako zaznavamo večjo udeležbo tistih, ki so blizu lokacije. Zato smo aktivnosti želeli približati tudi tistim, ki nimajo prevoza ali pa jim je preprosto predaleč, da se aktivnosti udeležijo v Brežicah. Prav tako smo želeli z aktivnostmi dodatno povezati ljudi znotraj krajevne skupnosti.

Tako smo imeli že v mesecu novembru uspešno predstavitev delovanja VGC in Sopotnikov (brezplačnega prevoza za starejše). Kaj kmalu smo nato izvedli tudi prvo aktivnost. Na Banovi domačiji smo ob topli krušni peči in v dobrem vzdušju izdelovali slike, krasili pladnje in lončke s servietno tehniko. Nastalo je veliko unikatnih izdelkov, ki bodo še kako dobrodošlo darilo ob prihajajočih praznikih ali zgolj lep okrasek domačega doma.

IMG-204cf9c8189b2746b8d9325b861bcef2-V
Ob velikem navdušenju smo izpeljali še eno delavnico, tokrat smo v predadventnem času izdelovali adventne aranžmaje. Lesene podstavke smo okrasili in dodali še sveče, ki nas bodo štiri nedelje spominjale na čar prihajajočih dni.

Delavnice smo izpeljali v sodelovanju z našo prostovoljko Marino Prosenik, v decembru pa imamo v planu že nove aktivnosti, tokrat medgeneracijske. Veseli smo, da je vedno večje zanimanje za aktivnosti VGC, kjer se nekaj naučimo, predvsem pa družimo, tkemo vezi, izdelke pa nato odnesemo domov. Predvsem v tem predprazničnem času in dolgih večerih, ko imamo malce več časa, je druženje še kako dobrodošlo. Hkrati pa tudi pomembno za vsakega izmed nas, posebej pa za starejše, ki se nemalokrat znajdejo sami in osamljeni.

Napisala: mag. Mihaela Kežman, svetovalka področja III

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

01.08.2020 | PANORAMA

Krompir naš vsakdanji

02.08.2020 | PANORAMA

Ali ste vedeli ...

31.07.2020 | PANORAMA

Jabolka za sprehajalce

ne spreglejte