Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z baklami na grad

Objavljeno: Torek, 05.12.2017    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSCN3382

V grajskem parku je nagovoril pohodnice in pohodnike, ki so prišli na sevniški grad v soju bakel, minister za kulturo Boltažar, ki domuje v sobani Grajskega lutkovnega gledališča.

V včerajšnjem decembrskem mraku se je lepo število obiskovalk in obiskovalcev podalo z baklami in ročno izdelanimi lučkami iz starega sevniškega mestnega središča po grajski poti na sevniški grad. V organizaciji KŠTM Sevnica in v sodelovanju s Planinskim društvom Sevnica se je namreč sedmo leto zapored odvijal pohod »Z lučko na grad«.

Pot je pohodnice in pohodnike najprej vodila v romantično razsvetljen grajski park, kjer je goste pozdravil minister Boltažar, pravljični lik sevniškega lutkovnega gledališča. V atriju sta nato pisano množico toplo oblečenih pohodnic in pohodnikov, saj je bil včerajšnji ponedeljek eden najhladnejših, nagovorila sevniški podžupan Janez Kukec in direktorica KŠTM Mojca Pernovšek.

Kratek kulturni program so izvedli učenci in učenke OŠ Milana Majcna Šentjanž. Sledilo je še druženje ob toplih napitkih in piškotih.

S. R.
« Nazaj na seznam
»