Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z Bučarijo pričeli jesenski del dogodkov na Tržnici Videm

Objavljeno: Ponedeljek, 07.10.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Bucarija-trznicaKK30

Aktiv kmečkih žena Raka je ponujal jedi iz buč.

Minulo soboto je na Tržnici Videm v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško in v sodelovanju z Občino Krško potekala že četrta letošnja tematsko obarvana prireditev – Bučarija.

Na bogato obloženih stojnicah je sodelovalo več kot 20 ponudnikov, ki so poskrbeli za pestro paleto domačih dobrot in rokodelskih izdelkov. Na dogodku so sodelovala tudi različna društva. Članice Društva kmečkih žena Krško – aktiv Raka so pripravile odlične jedi iz buč, med njimi ni manjkalo bučne juhe, bučnih zavitkov, peciva in kruha z dodatkom buč in bučnih semen, ki so bile degustacijsko na voljo vsem obiskovalcem.
Bucarija-trznicaKK12

Veliko pozornosti je pritegnila gobarska razstava.

Posebna atrakcija je bila zelo dobro obiskana gobarska razstava, ki jo je pripravilo Društvo gobarjev Kozjansko iz Kozjega. Poskrbeli so za determinacijo gob in strokovno razlago njihove uporabe in priprave. Mlajšim obiskovalcem je bila namenjena delavnica izdelave buč iz različnih semen, zbrane pa je zabaval harmonikar.
 
Na dogodku so predstavili tudi jesenski del Posavskega festivala pohodništva, ki ga že vrsto let koordinira Center za podjetništvo in turizem Krško v sodelovanju z društvi in ostalimi nosilci, ki v letošnji jeseni združuje kar 15 pohodov. Organizatorji so obiskovalcem pobliže predstavili pohode. Vsi pohodi so primerni za vse generacije in poleg dobrega počutja ter druženja poskrbijo tudi za pravo kulinarično razvajanje.
 
V letošnjem letu sta na videmski tržnici v programu še Martinov sejem, ki bo potekal v soboto, 9. novembra, ter Miklavžev sejem, ki bo potekal 30. novembra.
 
P. P./vir: CPT Krško, foto: M. Mirt
 
« Nazaj na seznam