Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z Miklavževim sejmom v praznični december

Objavljeno: Sobota, 01.12.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
_DSC0541

Ponudba na sejmu je bila praznično obarvana.

Z dopoldanskim Miklavževim sejmom na videmski tržnici v organizaciji podjetja Agro Posavje se je pričelo praznično decembrsko dogajanje v občini Krško.

Kot je povedala Kristina Ogorevc Račič, direktorica Agro Posavja, ki upravlja z videmsko tržnico, so na tokratni sejem povabili ponudnike, ki so tematsko povezani s prihajajočimi prazniki, torej so sejem popestrili s ponudbo adventnih venčkov in drugih okraskov, pripravili so delavnico iz naravnih materialov, praznično poslikavo obraza it. Sicer pa je to še eden v nizu dogodkov, s katerimi promovirajo lokalne ponudnike živilskih, zeliščarskih, rokodelskih in drugih izdelkov. Na zgornji terasi je bilo tokrat 17 ponudnikov, poleg tega pa še nekaj rednih na spodnji, kmečki tržnici.
_DSC0547

Živahno je bilo tudi na spodnji, kmečki tržnici.


 
To je bil osmi in zadnji letošnji tematski sejem na videmski tržnici. Začeli so s pustnim sejmom, nadaljevali z velikonočnim, eko tržnico, ribiškim dnem in bolšjim sejmom, nato so pripravili promocijo zdravja s programom SVIT, jeseni še bučarijo in Martinov sejem in zdaj še Miklavžev sejem. »Obisk je odvisen od praznikov, najbolje sta obiskana velikonočni in Martinov sejem, se pa tudi drugi sejmi dobro uveljavljajo in smo zadovoljni z obiskom,« pravi Ogorevc Račičeva.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki