Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za Alino skupaj zbrali kar 12 tisoč evrov

Objavljeno: Ponedeljek, 12.02.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
dobrodelni_koncert_za_alino102

Ganjena starša Anita in Matej z njuno Alino

V nedeljo je telovadnica OŠ Globoko pokala po šivih. Odvil se je namreč dobrodelni koncert za sedemmesečno Alino Krajnčič, k organizaciji katerega so pod okriljem OZRK Brežice, KO RK Globoko pristopili krajani Globokega, KS Globoko, društva in organizacije iz Globokega, Osnovna šola, gospodarske družbe, samostojni podjetniki in prijatelji.

dobrodelni_koncert_za_alino76

Na dobrodelnem koncertu je zapela tudi Brigita Šuler.

Iz ust mnogih je bilo po koncu slišati, da v Globokem koncerta, prežetega s toliko dobrodelnosti, pozitivnih misli, optimizma pa tudi ganljivih prizorov, že dolgo ni bilo. Martina Živič, ena od članov organizacijskega odbora, je namreč ob koncu koncerta obelodanila znesek, ki so ga zbrali tako z donatorskimi sredstvi gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov, društev in posameznikov na transakcijski račun OZRK Brežice kot tudi s prostovoljnimi prispevki, zbranimi neposredno na koncertu (denar je preštela posebna komisija v sestavi Janko Hriberšek, Špela Hriberšek, Martina Živič ter dva naključno izbrana obiskovalca prireditve Vilko in Zofija Urek). Ob omembi skupnega zneska 12 tisoč evrov (na samem koncertu je bilo zbranih dobrih 5500 evrov) je med publiko kar završalo, še najbolj pa je ganilo starša in ostale sorodnike deklice Aline, ki je zaradi zapletov pri porodu utrpela poškodbo možganov in nujno potrebuje nadaljnje zdravljenje.
dobrodelni_koncert_za_alino15

Telovadnica globoške osnovne šole je pokala po šivih.

Anita Kodrič Krajnčič in Matej Krajnčič sta se objokana iz srca zahvalila vsem dobrotnikom, ki so priskočili na pomoč in omogočili, da bosta svoji Alini omogočila nujno zdravljenje. "Težko je bilo prositi za pomoč, ampak sva vedela, da ne bo šlo brez vaše pomoči. S pomočjo dobrih ljudi naša Alina lahko zaživi hitreje. Dan po objavi prošnje sva že takoj zjutraj prejela telefonski klic, ki je naju ganil do solz. Obvestili ste naju, da boste za našo Alino organizirali dobrodelni koncert. Danes so sanje postale resničnost," je dejal Alinin oče in nadaljeval: "S pomočjo vseh vas, dobrih ljudi, je za našo pogumno Alino že prvi zelo uspešen poseg z matičnimi celicami in zdaj sledita še dva. Zaradi vseh vas in vaše velikodušne pomoči bova lahko Alini omogočila vse potrebne terapije." "Naša in vaša Alina vam je skupaj z nama hvaležna in verjamemo, da se bo z vašo pomočjo lahko tudi sama zahvalila za vse. Verjamemo v čudeže in verjeli bomo še naprej. Hvala!" je sklenil, čemur je sledil bučen aplavz. 

Predsednica KO RK Globoko Vesna Živič je ob tej priložnosti Alini in njenima staršema izročila veliko punčko iz cunj, ki so jo izdelali na kmetiji Hriberšek v Globokem, Mihaela Ogorevc pa je prebrala ganljivo pismo Alininih starih staršev Anice in Tineta. Na dobrodelnem koncertu so sodelovali: Slovenski citrarski kvartet, Brežiški flosarji, Nika Čižmek, ansambel Florjan, Mariachi fiesta en jalisco, Rebeka Dremelj, Tanita Lipar, ansambel Jerneja Kolarja, Peter Dirnbek, ansambel Klapovühi, Brigita Šuler, skupina Gadi, domači Kvartet plus, Nuša Derenda in ansambel Slovenski zvoki. Vsi nastopajoči so se odrekli honorarju. Koncert je podprla tudi Občina Brežice, v imenu katere je spregovoril tudi župan Ivan Molan in se zahvalil vsem občanom, ki so po njegovem dokazali, da znamo v takšnih trenutkih stopiti skupaj. Poleg njega je navzoče nagovorila še generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Renata Brunskole. Na dobrodelnem koncertu, ki ga je povezovala Zdenka Bregar Umek, so bili med drugimi prisotni še poslanec Igor Zorčič, predsednik sveta KS Globoko Mihael Petančič, predsednica in sekretarka OZRK Brežice, Antonija Zaniuk in Metka Jarkovič, ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec ter prostovoljke globoške organizacije RK.

R. R.
« Nazaj na seznam