Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za varno vožnjo na kolesu

Objavljeno: Sreda, 02.06.2021    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Varna vožnja na kolesu

OŠ Milana Majcna Šentjanž je na tekmovanju osvojila prvo mesto z znanjem in praktičnim prikazom varne vožnje s kolesom.

Med vključenimi v projekt »Varno na kolesu« smo bili tudi učenke in učenci 5. razreda OŠ Milana Majcna Šentjanž, ki smo pravili dve projektni nalogi z naslovom »Postajam kolesar« in »Kolesarska pravila v zgodbi«.

Pri prvi nalogi smo izdelali videoposnetek, v katerem smo predstavili analizo prometnih poti v okolici šole, varnih in nevarnih križišč, ki nas obkrožajo, učenci so predstavili varne in nevarne cestne odseke v okolici njihovega doma, obvezno opremo kolesa, pripraviti in predstaviti pa smo morali tudi promocijsko gradivo z naslovom »Zakaj čelada da in telefon ne?«.

Pri drugi nalogi smo izdelali »e-knjigo«, v kateri smo predstavili najpomembnejša prometna pravila, s katerimi se srečujemo kolesarji, opredeliti smo morali možne nevarnosti, ki nas lahko doletijo v prometu. V knjigi smo tudi opozorili, na kaj je treba biti med kolesarjenjem pozoren, izpostavili pa smo tudi vidik trajnostne mobilnosti.

Z odlično opravljenimi nalogami smo zbrali toliko točk, da smo se uvrstili na 1. mesto in šoli prislužili denarno nagrado 700 evrov ter kolo, vsak učenec pa je prejel kolesarsko čelado. Zelo smo se trudili in vesela sem, da je bil naš trud poplačan.

Mentorica Alja Felser
OŠ Milana Majcna Šentjanž
« Nazaj na seznam