Časopis za pokrajino Posavje
25.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za zdravje in vitalnost

Objavljeno: Petek, 17.05.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Sola zdravja, regijsko srecanje (129)

Regijskega srečanja društva Šola zdravja v Sevnici se je udeležilo 180 vadečih.

Danes dopoldan je na igrišču pred Športnim domom Sevnica drugo leto zapored potekalo regijsko srečanje posavskih skupin društva Šola zdravja (lanskoletno je potekalo v Brežicah). Dogodka se je udeležilo 180 vadečih iz 20 skupin, ki delujejo v Posavju, ter skupina iz Trebnjega.

Sola zdravja, regijsko srecanje (127)

Vaditeljice, Mira Lorenčič, Romana Ivačič in Cvetka Povše

V značilnih oranžnih majicah in z izvedbo vaj 1000 gibov po metodi Nikolaya Grishina, idejnega vodje in ustanovitelja društva, so polurno vadbo vodile Romana Ivačič, Mira Lorenčič in Cvetka Povše, nato so zbrane nagovorili - predsednica društva Šola zdravja Zdenka Katkič, ki je pohvalila delovanje skupin ter izpostavila pomen medgeneracijskega sodelovanja pri promociji zdravega načina življenja. Redno telesno vadbo je pohvalil tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in prav tako direktorica zavoda KŠTM Mojca Pernovšek, ki si je vzela čas ter vadila s članicami in člani skupin.

Navdušenje nad dobro udeležbo in zavzetostjo sta v svojem govoru izrazila predsednik Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje (U3) Sašo Jejčič in predsednica Društva upokojencev Sevnica Ana Jelančić, ki je tudi članica sevniške skupine Šola zdravja. Za podporo in sodelovanje se je v imenu sevniške skupine Šola zdravja zahvalila društvu U3, DU Sevnica in Občini Sevnica Mici Jeler, prva vaditeljica in upokojena medicinska sestra, ki še vedno pomaga z nasveti, kako ohranjati zdravje (ti so dostopni na spletni strani: https://zdravjesevnica.weebly.com/).

Sola zdravja, regijsko srecanje (57)

Zahvala, da jutranja vadba po sistemu 1000 gibov poteka vsak delovni dan, gre Mici Jeler, ki je skupaj z Miro Lorenčič prva sevniška vaditeljica.

Skupni vadbi in pozdravnim nagovorom je sledil družabni del - nekateri so odšli na pohod na Sveti Rok, nekateri na grad Sevnica, nekateri na sprehod po večnamenski poti ob reki Savi. Vodenje po tematski poti Gozd je kultura je prevzela Branka Bogovič, upokojena profesorica biologije in članica sevniške vadbene skupine. Zaključek je potekal v sevniškem hotelu ob okusni malici.

S. R.
 
« Nazaj na seznam