Časopis za pokrajino Posavje
23.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Začela se je kolesarska sezona

Objavljeno: Ponedeljek, 15.04.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Začela se je kolesarska sezona

Peto leto zapovrstjo je potekal na Šmarčni, pri cerkvici Marije Pomočnice, ki so jo postavili domačini v zahvalo za srečno vrnitev iz izgnanstva, blagoslov kolesark in kolesarjev.

Pri cerkvici Marije Pomočnice na Šmarčni, majhni vasi ob Savi, ki leži na meji med sevniško in radeško občino, je v včerajšnjem oblačnem in hladnem nedeljskem popoldnevu potekalo že peto leto zapovrstjo srečanje kolesarjev, kjer je potekal tudi blagoslov za varno in srečno vožnjo s kolesi.

Kolesarke in kolesarje, ki so se zbrali v lepem številu, je blagoslovil župnik Fonzi Žibert iz boštanjske župnije ter vsem zaželel poleg varne in srečne vožnje tudi z zdravjem polno leto. Predsednik Kolesarskega društva Sevnica Robert Kosaber se mu je zahvalil s posebno fotografijo, ki ga bo spominjala na lanskoletni blagoslov. Na prizorišču dogajanja so bili tudi domačini, ki so se pripeljali na svojih obnovljenih Pony Expressih in bili prav tako deležni blagoslova, pobudnik dogodka Ciril Dolinšek pa je prejel spominsko fotografijo.

Po končanem obredu je sledilo druženje v večnamenskem domu na Šmarčni, kjer so za pogostitev ponovno poskrbeli prijazni domačini.

S. R.


 
« Nazaj na seznam