Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zahvalna nedelja in blagoslov kuhinje AKŽ Tržišče

Objavljeno: Petek, 12.11.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
Zahvala nedelja v Trziscu (10)

V Tržišču so zahvalno nedeljo povezali še ...

Na zahvalno nedeljo so vaščani iz Zgornjih Mladetič v farni cerkvi Tržišče lepo okrasili oltar s pridelki letošnjega leta. Kljub vsem vremenskim nevšečnostim, mrazu, pozebi in toči, se lahko zahvalimo, da nam je narava podarila vsaj nekaj sadov zemlje.

Članice Aktiva žena Tržišče na ta dan pripravimo sladke in krušne dobrote, ki jih je domači župnik najprej blagoslovil, nato pa smo z njimi pogostile krajane. Ni manjkala niti goska,ki jo je prinesel Stane Sebanc, in kraljevi cviček Matjaža Goloba. Prijal je tudi čaj, ki smo ga skuhale v naši novi kuhinji.

V Aktivu Kmečkih žena Tržišče je že vrsto let tradicija, da na zahvalno nedeljo organiziramo tudi Kmečko tržnico. Pripravile smo bogato ponudbo svojih izdelkov in pridelkov: drobno pecivo, ajdov kruh z orehi, potice, kostanj, krompirjevo in korenčkovo marmelado, lovor, čaj za dobro počutje, sirupe, zelišča … Postavili smo tudi stojnico z ročnimi deli. Z naše samooskrbne njivice smo prinesle na tržnico tudi črno redkev, čebulo, kolerabo in repo. Vsako leto povabimo tudi lokalne pridelovalce prehrambenih izdelkov. Ovčarska kmetija Urban se je predstavila z vloženimi, mladimi in zorjenimi siri, jogurti skyr, maslom in albuminsko skuto.

Zahvala nedelja v Trziscu (1)

... z blagoslovom notranjih prostorov kuhinje Aktiva žena Tržišče.

Zahvalna nedelja je bila za Aktiv ta dan še malo bolj posebna in praznična - župnik Jože Kohek je blagoslovil nove prostore s kuhinjo, ki je sodobno opremljena z najnovejšimi aparati. Pevci so lepo zapeli, krajani pa so si kuhinjo po končanem obredu lahko tudi ogledali. Zato smo se članice še posebej potrudile in marsikomu polepšale zahvalno nedeljo. Naj bo to dan hvaležnosti za vse, kar imamo in kar nam je podarjeno, hvaležnost za vsako pomoč, prijateljstvo in druge dobrine. Hvaležne in vesele smo, da nam je zadnji dan pred novimi strožjimi korona ukrepi uspelo izpeljati še ta dogodek.

Fani Borštnar za AKŽ Tržišče, foto: J. Seničar, S. Markovič, AKŽ

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»