Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključena že četrta sezona kina na grajskem dvorišču

Objavljeno: Sreda, 08.08.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
IMG_2279

Med ogledom 5. filma na grajskem dvorišču (foto: PMB)

S sinočnjim 6. kinom na grajskem dvorišču se je za letos zaključil niz predvajanja filmov pod milim nebom v Posavskem muzeju Brežice, ki je v tem poletju potekal že četrto leto zapored. Za predvajanje je tudi letos poskrbel Tobija Medved iz Rogaške Slatine, ki bdi tudi nad projektom Kina Brežice.

DSC_5911

Zahvala direktorice Posavskega muzeja Tobiji Medvedu

To poletje so si lahko obiskovalci kina na brežiškem grajskem dvorišču od 26. junija dalje skoraj vsak torek zvečer ogledali naslednje filme: Hoja po robu; Pojdi z mano; Kolonija; Hector in iskanje sreče; Še enkrat, Camille, in Ritem norosti. Vsak film je s svojo zgodbo gledalca na trenutke presunil in mu dal misliti o marsičem. Vseh šest kinov je letos obiskalo približno 300 ljudi, v povprečju med 50 in 60 na predvajan film.

Da so bili filmski večeri pod zvezdami še prijetnejši, je vsakič poskrbel vinar večera. Po vrsti so svoja vina degustirali: Vinska klet Komatar, Gadova peč; Društvo vinogradnikov Sremič, Vinska klet in vinotoč Kodela, Kremen pri Krškem; Vino Graben, Bizeljsko; Vinska klet in repnica Najger, Brezovica na Bizeljskem ter Stanislav Barkovič, Brezje pri Veliki Dolini.

Direktorica Posavskega muzeja Alenka Černelič Krošelj je pred predvajanjem vsakega filma predstavila vinarja večera in se mu zahvalila s priložnostim darilom. Na sinočnjem zadnjem filmskem večeru se je še posebej zahvalila tudi Tobiji Medvedu, ki je ob tej priložnosti povabil na novo sezono Kina Brežice v Domu kulture Brežice, začenši že prihajajoči vikend, ko si bodo filmski navdušenci lahko ogledali muzikal/komedijo Mamma Mia! Spet začenja se.

V fotogaleriji si oglejte utrinke letošnjega 5. in 6. kina na grajskem dvorišču.

R. R.
« Nazaj na seznam