Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključuje se pestra sezona študijskih krožkov

Objavljeno: Torek, 08.10.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC_8118
V Bistrici ob Sotli pod okriljem tamkajšnjega Mladinskega društva Bistrica ob Sotli vsakoletno prirejajo študijske krožke, v katerih udeležencem ponujajo zanimive učne vsebine. Te dni zaključujejo še eno pestro sezono izvajanja teh izobraževalnih vsebin.

Veliko zgodb so v osmih sezonah spisali študijski krožki, ki ob rednem programu popestrijo sezono v Mladinskem centru Bistrica ob Sotli in tamkajšnjem Klubu Metulj. V njih povabijo vse generacije, od najmlajših do najstarejših, predvsem pa se usmerjajo, da bi k sodelovanju pritegnili ne šolajočo se mladino in udeležence z manj priložnostmi.
škrat (3)

Letošnja sezona je ponudila kar šest študijskih krožkov. V brezplačnih izobraževalnih skupinah je povezala okoli osemdeset obiskovalcev. Družili so se v Študijskih krožkih Zeliščni škratki, oblikovanju gline, spoznavanju osnov računalniškega oblikovanja, glasbenem krožku Razširi svoj zvok in v klubskem krožku BoSCast. Na približno štiridesetih srečanjih so pritegnili tudi vrsto zunanjih strokovnih sodelavcev, ki so obiskovalcem ponudili specifična znanja, sicer pa so nad izvedbo bdeli mentorji krožkov in mladi prostovoljci društva. Vsak študijski krožek je ponudil tudi zanimive rezultate – publikacijo, koncerte, radijske oddaje … Ob tem pa je bistveno, da udeležencem ponujajo izkušnjo timskega dela, prenašanja dobrih praks, druženja.

Izvedbo študijskih krožkov je s finančno spodbudo omogočilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport iz proračuna RS za ukrep izvajanja izobraževanja odraslih. Kot koordinator mreže študijskih krožkov se vseslovenskemu izobraževalnemu programu pridružuje Andragoški center Slovenije.

E. Š.
« Nazaj na seznam
»