Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Žalna slovesnost v Radečah

Objavljeno: Torek, 05.11.2019    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
Ob.Radeče_Žalna slovesnost ob 1 (46)_m
Na samem začetku jesenskih počitnic, ki so obenem tudi ena izmed prvih asociacij na spomin na pokojne, je pretekli ponedeljek na pokopališču v Radečah Občina Radeče v izvedbi Gledališkega društva Radeče organizirala žalno slovesnost pred prihajajočim dnevom spomina na mrtve kot tudi ob dnevu suverenosti, ki je potekal 25. oktobra.

Program so oblikovali domači kulturni ustvarjalci, vloga slavnostnega govornika pa je tokrat pripadla Dušanu Podlesniku, občinskemu svetniku, sicer dolgoletnemu predsedniku Krajevne skupnosti Radeče.

Rdečo nit krajšega kulturnega programa je vodila Natalija Novak, izbrane  domoljubne izseke del domačih avtorjev so prebirali člani Gledališkega društva Radeče (najpogosteje združeni v skupini Mačkoni): Eneja Collautti, Gloria Košmrlj Dobršek, Nea Klanšek, Ana Marija Meh, Andrej Makar, Natja Novak Žibret in Noel Novak Žibret ter Ana Strniša, glasbeni vložek pa dodali člani Moškega pevskega zbora Papirničar Jagnjenica pod vodstvom zborovodje Rosane Jakšič in člani Kulturnega društva Pihalni orkester radeških papirničarjev.

Na komemoraciji je tudi letos sodelovala glavnina praporščakov domačih društev, med katerimi ni manjkalo tudi tistih, ki so predstavljali krajevno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB - padlim na čast v vojni vihri sta bila položen tudi venca in prižgane sveče, tako na radeškem trgu kot tudi na radeškem pokopališču.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte