Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zasnežene strmine privabljajo družine

Objavljeno: Torek, 12.01.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Planina-sneg-sankanje (19)

Na Planino se mnogi prihajajo sankat ...

To zimo, ko so smučišča zaradi ukrepov proti epidemiji zaprta, prehajanje med regijami pa prepovedano, še bolj kot običajno privabljajo domače strmine, na katerih se je, ko jih seveda pobeli sneg, možno naužiti zimskih radosti.

Ena takšnih je denimo na Planini nad Podbočjem, kjer je do pred približno 20 leti delovalo priljubljeno smučišče, na katerega spominjajo zapuščena vlečnica, hiška na vstopni postaji in smučarska koča na vrhu hriba.
Planina-sneg-sankanje (24)

... in uživat v čudovitem razgledu.

Ko zapade sneg, to privabi nemalo zlasti sankanja željnih družin, ki ob tem lahko uživajo tudi v čudovitem razgledu na Krško-brežiško polje in Posavsko hribovje v ozadju, ko je vreme jasno, pa pogled seže vse do Alp. Tako je bilo tudi v ponedeljek popoldne, ko se je po nedeljskem sneženju, ki je postreglo s približno 20 cm debelo snežno odejo, zjasnilo, na svežem snegu in zraku pa je uživalo kar nekaj družin.

Če želite tudi vi z nami in našimi bralci deliti kakšno fotografijo in utrinek z uživanja na snegu na vašem priljubljenem hribu, pošljite na redakcija@posavje.info.

P. P., foto: P. P. in S. J. P.
« Nazaj na seznam