Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zbor članic krških kmetic

Objavljeno: Ponedeljek, 11.03.2019    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Zbor članic krških kmetic

Krške kmetice na zborovanju

V sedmih delujočih aktivih kmečkih žena v občini Krško ima Društvo kmetic Krško nekaj več kot 230 članic. Po tradiciji okoli 8. marca pripravijo zbor članstva, letos so se zbrale 9. marca v hotelu City Krško. Pregledale so minule aktivnosti in si zastavile nove delovne načrte.

Kakor je uvodoma dejala predsednica Milica Jeler, njihova letna srečevanja sovpadajo z ženskim praznikom, zato si po uradnem uvodnem delu podarijo še sproščeno druženje. Nekaj spodbudnih misli za delo vnaprej je zbranim namenila svetovalka mag. Ana Nuša Kunej, predsednice aktivov pa so v nadaljevanju podale poročilo opravljenega dela.

V imenu Aktiva kmečkih žena Sremič je spregovorila Marjana Kovačič, Krško polje je predstavila Milica Jeler, za Koprivnico Marija Božičnik, Veliki Trn – Raka Marija Vrhovšek, Sveti Anton Olga Plahuta, Rožno - Brestanica – Presladol Anica Bohorč in za Podbočje Olga Vintar. Njihova skupna rdeča nit je bila udeležba na posavskem srečanju kmetic, izvedba kuharskih delavnic, pa tudi različna predavanja na tematiko o zdravju, kakor pogostitve, ki jih z veseljem sprejmejo ter se na tak način tudi širše predstavijo.

»V letošnjem letu bomo prav tako izvajale različne delavnice po aktivih, predavanja o zdravju, o osebnih odnosih, odšle pa bomo tudi na strokovne ekskurzije in si na ta način spet pridobile novih znanj ter izkušenj,« je med aktivnostmi za letošnje leto navedla Jelerjeva in dodala, da skozi leto vse preveč garajo in delajo, zato je potrebno dati v ospredje skrb za svoje zdravje, da bodo čim bolj zdrave opravljale poleg dela še stvari, ki jih veselijo.

M. Hrvatin, foto: M. Kovačič
 
« Nazaj na seznam