Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zbor članov TD Lovrenc Raka

Objavljeno: Petek, 31.03.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC04674
V soboto, 25. marca, je Turistično sruštvo Lovrenc Raka izvedlo zbor članov, na katerem so bili tudi predsednik sveta KS Raka Rok Bizjak, predsedniki društva vinogradnikov, društva upokojencev, PGD Raka in Aktiva kmečkih žena Raka. 

Po prebranih poročilih za lansko leto (izvedba lanskoletnega plana, finančno poročilo in poročilo nadzornega odbora) je predsednik Turističnega društva Alojz Kerin predstavil plan še za letošnjo leto. Ker so po zavrnitvi raške čebule s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano po prvi vlogi, ker takrat čebula (sorta) ni bila dovolj izenačena, oz. so imeli samo 84 procentov čistosti, so letos zopet vložili prijavo za preizkus in morebitni vpis v sortno listo Republike Slovenije kot ohranjevalno sorto. Letos so po planu izvedli pohod, ob kulturnem prazniku so v farni cerkvi izvedli krajši kulturni program, v planu pa imajo poleg že standardnih prireditev, kot vsako leto, prioriteto dati predvsem vseslovenskemu projektu, ki poudarja pomen pšenice oz. setve in shranjevanja na star način brez mehanskih strojev.

Vsi prisotni so bili pozvani k še večjem sodelovanju ali pomoči, ker bo pri žetvi in pripravi, mlačvi z ročnim orodjem (cepci) na ogled tudi več predstavnikov društev iz drugih krajev, zato upa, da bodo pri tem projektu sodelovala tako ostala društva kot KS Raka in tudi Mestna občina Krško.

Po krajšem glasbenem in pevskem nastopu članov so ob materinskem dnevu prisotne matere ali mamice obdarili še z manjšimi darili, ob večerji in druženju pa je ponovno potekala beseda o letošnjem planu društva.    

Anton Hruševar  
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte