Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Zelena ulica nori ...«

Objavljeno: Četrtek, 22.09.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
emt krsko - dan brez avtomobila (4)

Za promet zaprto ulico so preplavili predšolskiin šolski otroci z območja mestne občine Krško

Na zadnji uradni dan obeleževanja Evropskega tedna mobilnosti v mestni občini Krško je v polnem pomenu besede zaživela t. im. Zelena ulica, ki je na videmskem predelu mesta zaprta za promet, na njej pa predšolski in šolski otroci skozi razvedrilne, športne in poučne vsebine obeležujejo dan brez avtomobila.

emt krsko - dan brez avtomobila (77)

Ulični ples

Skozi otroške oči videni nastajajo na asfaltni površini s kredo upodobljeni raznovrstni motivi, od mavric, živali, src, hiš, cest, prevoznih sredstev do slovenske zastave, v Športnem društvu Telovaj so za udeležence pripravili razgibane poligone za razvedrilo in vadbo, Medobčinsko redarstvo izvaja predstavitve varnosti v cestnem prometu in pripomočke, ki jih uporabljajo pri delu, predstavnika urbane pasje šole PoPasje predstavljajo mladim vedoželjnežem delo s psi, poklicni gasilci PGE Krško pripomočke za gašenje požara, oddelek za ples Glasbene šole Krško izvaja različnim starostnim skupinam prilagojena plesna razgibavanja,
emt krsko - dan brez avtomobila (133)

In sladkanje s sladoledom

Yogurtlandija iz Brežic streže otrokom Bubble tea, čaj iz majhnih kroglic sadnega soka, vsaka skupina otrok pa se ob koncu svojega popotovanja po Zeleni ulici posladka še s sladoledom v Slaščičarni Jagoda.

Skratka, cela ulica, v današnjem dopoldnevu obsijana s soncem, nori … Da bi bilo takšnih dni na naših ulicah, varnih, sproščujočih in preplavljenih z otroki čim več, si želimo!

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

24.11.2021 | Redakcija

Ribe so del zdrave prehrane

27.06.2021 | Redakcija

Recept za ribji namaz s fižolom

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa