Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zeleno ulico ob Evropskem tednu mobilnosti okupirali otroci

Objavljeno: Četrtek, 22.09.2022    Rubrika: PANORAMA Redakcija
zelena ulica - etm na vidmu (13)
Včeraj popoldan se je zaprt del ceste za promet na Vidmu spremenil v t. im. Zeleno ulico, poligon razvedrila, predvsem pa razgibavanja najmlajših. Mestna občina Krško namreč z dvodnevno zaporo dovoza do poslovnih in stanovanjskih objektov na C. 4. julija in nizom prireditev že poldrugo desetletje obeležuje Evropski teden mobilnosti (ETM), ki se z današnjim »Dnevom brez avtomobila« uradno zaključuje.

zelena ulica - etm na vidmu (20)

... nekateri pa so preizkusili vožnjo z GinkGo kolesi.

Kljub temu, da se teden, posvečen osveščanju in spodbujanju prebivalstva k večji uporabi trajnostnih oblik prevoza uradno zaključuje, pa bodo še naprej z različnimi aktivnostmi in naložbami v urejanje infrastrukture potekala prizadevanja za zmanjšanje uporabe vozil na fosilna goriva in večjo uporabo trajnostne mobilnosti s kolesarjenjem, hojo ter posluževanja javnega prevoza po mestu in okoliških krajih, kjer so linije javnega prevoza vzpostavljene. »Trajnostno povezani« je tudi sporočilnost letošnjega ETM, ki ima z ostalimi preventivnimi akcijami za umirjanje prometa, kot je poudaril na včerajšnji prireditvi župan mag. Miran Stanko, dolgoročne učinke, kar se izkazuje tudi skozi zmanjševanje števila žrtev prometnih nesreč v cestnem prometu in kar je še posebej spodbudno in dragoceno – najmlajših udeležencev v prometu. In prav slednjim, šolskim in predšolskim otrokom, je Mestna občina
zelena ulica - etm na vidmu (37)

Mlada družina Erpe iz Leskovca pri Krškem se je razveselila glavne izžrebane nagrade.

Krško v sodelovanju z Mladinskim centrom Krško in drugimi izvajalci športnih aktivnosti namenila Zeleno ulico za sproščanje, razgibavanje in vožnjo z GinkGo kolesi. Gre za novost na tržišču, lahka potovalna tovorna kolesa tako za krajše kot daljše razdalje, ki omogočajo tudi varen prevoz otrok.

Popoldansko sproščanje na Zeleni ulici, ki ga je moderirala novinarka Tina Šoln, po rodu s Senovega, sicer voditeljica dnevno aktualnega in jutranjega programa na radijski postaji Val202, sta s koncertom zaključila glasbeni duet Klara&Lovro, krški župan mag. Miran Stanko pa je javno izžrebal nagrade, za katere so se lahko potegovali vsi sodelujoči na dogodkih ob Evropskem tednu mobilnosti. Pohodne palice sta prejela Petra Ivnik Zorič ter Marjan in Marjetka Sodim, čelado Matjaž Pirc, glavno nagrado – vodni sup - pa Alenka Erpe.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik