Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Živahno dogajanje na 1. Velikonočni tržnici v Brežicah

Objavljeno: Sobota, 01.04.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
1-velikonocna-trznica-brezice (41)

Tržnica Brežice je (končno) spet malo bolj oživela.

V današnjem dopoldnevu je bilo na Tržnici Brežice še veliko bolj živahno, kot je po navadi ob sobotah, ko lokalni pridelovalci ponujajo svoje izdelke. Predvsem po zaslugi Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice so namreč priredili 1. Velikonočno tržnico s številnimi ponudniki na stojnicah ter spremljevalnim programom, ki se je seveda navezoval na bližajoče se velikonočne praznike.

1-velikonocna-trznica-brezice (38)

Izdelovanje butaric

Kot nam je zaupala direktorica ZPTM Brežice Katja Čanžar, so si ob dejstvu, da je hrana zelo pomembna, že dolgo časa prizadevali, da bi naredili kaj na tem področju. "Odločili smo se, da bomo pred večjimi prazniki organizirali in promovirali dogajanje na brežiški tržnici. Samo z nekaj več telefonskimi klici posameznim ponudnikom ter organizacijo glasbenega in ustvarjalnega programa smo dosegli svoj namen," je poudarila in dodala, da so nekateri ponudniki že predčasno zapustili prizorišče, ker so vse svoje izdelke že prodali, tako da je bil obisk in odziv ljudi po njenih besedah več kot zadovoljiv. "Zelo smo navdušeni in tudi ponudniki so zadovoljni, tako da smo na pravi poti," je povedala Čanžar. Kot je še dejala, vse skupaj tudi sovpada z njihovo strategijo razvoja v destinaciji, da dajo poudarek lokalnim izdelkom najvišje kakovosti, kar so okronali tudi z vzpostavitvijo kolektivne blagovne znamke Brežice Selection/Brežice Izbrano. Prizadevali si bodo tovrstne dogodke, kot je bil današnji, narediti večkrat na leto, predvsem pred večjimi prazniki, v prihodnosti pa morda tudi še pogosteje, npr. vsako prvo soboto v mesecu.
1-velikonocna-trznica-brezice (33)

Poslikava obraza


Poleg prodaje lokalnih izdelkov, tudi že takšnih, ki bodo prišli prav čez en teden, ko bo velika noč, in pogostitve z lokalnimi dobrotami so se na tržnici odvijali tudi izdelava butaric pred jutrišnjo cvetno nedeljo, ki sta jo prikazovali Ana Marija Žerjav in Manuela Galič iz Večgeneracijskega centra Brežice, velikonočna poslikava obraza najmlajšim in ustvarjalne delavnice, za kar so prav tako poskrbele animatorke VGC Brežice, živa glasba v izvedbi bratov Damjana in Mateja Žerjava ter Jana in Eve Rudman, na voljo za ogled pa so bila tudi najlepše obarvana velikonočna jajca.
1-velikonocna-trznica-brezice (11)

Dogajanje je popestrila tudi živa glasba.


R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam