Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ZPM Krško obeležila 65 let

Objavljeno: Nedelja, 02.12.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSCF1930

(z leve) Darja Groznik, Vinko Hostar, Melita Čopar, Srečko Ocvirk, Katja Čanžar

Zveza prijateljev mladine Krško je v petek zvečer v Domu XIV. divizije na Senovem ob 65-letnici delovanja pripravila slavnostno akademijo, ki jo je s pevskim vložkom pričela 8-letna Alina Julia Jagić. Predsednik Vinko Hostar je ob tem dejal, da je za njimi 65 uspešnih in ustvarjalnih let. Po njegovem mnenju je krška ZPM zgodba o uspehu.

»V to zgodbo ste vpeti vsi moji predhodniki. Hvala, da ste vztrajali in da ste zmagali,« je še dejal in nadaljeval, da so od ustanovitve leta 1953 izvajali številne programe, ki jih izvajajo kvalitetno, med drugim vsako leto peljejo na morje 550 otrok, pripravijo tudi otroški parlament, obdaritev otrok v času veselega decembra ter še mnoge druge projekte. V delovanje so vključeni prostovoljci različnih poklicev, delovanje v Zvezi je nadstrankarsko. Kot je še povedal Hostar, se bodo tudi v prihodnje trudili za lepše življenje otrok in družin. Direktorica Občinske uprave Krško Melita Čopar je čestitala ob jubileju in zaželela še veliko ustvarjalnih aktivnosti. Dogodka sta se udeležila tudi sevniški župan Srečko Ocvirk in brežiška podžupanja Katja Čanžar ter predsednica ZPM Slovenije Darja Groznik. Groznikova je ob jubileju podarila priložnostno umetniško delo, v nagovoru zbranim pa je dejala, da otroci potrebujejo odrasle ljudi, da jih vodijo in jim pomagajo, če imajo težave ter da niso sami. Pohvalila je delovanje krške ZPM, ki je po njenih besedah ena najbolj aktivnih od 112 drugih Zvez v naši državi.

Prireditev je povezal Uroš Brezovšek, ki je za nadaljevanje večera napovedal predstavo Teatra Rajhenburškega »Večer na vasi« z gosti Folklorno skupino DKD Svoboda Senovo.

M. H.
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki