Časopis za pokrajino Posavje
16.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Župan čestital odličnima Brainobrainovcema

Objavljeno: Četrtek, 06.12.2018    Rubrika: PANORAMA Redakcija
brainobrain krsko - sprejem pri zupanu (1)

Z medaljama okiteni brihtni glavici v družbi trenerke, staršev in krškega župana

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je včeraj čestital trenerki krškega programa Brainobrain Alenki Hriberšek ter odličnima osnovnošolcema Teji Mežič iz 3. razreda OŠ Raka in Dinu Mujakiću iz 2. razreda OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki sta na mednarodnem tekmovanju v hitrostnem računanju na abakus v Dubaju osvojila zlati medalji.

Četrto mednarodno tekmovanje v hitrostnem računanju na abakus je potekalo 24. novembra, udeležili pa so se ga otroci s celega sveta. Posavska Brainobrainovca Teja in Din sta se odrezala odlično in si prislužila zlati medalji. Poleg tega sta z ostalimi Brainobrainovci sodelovala pri poskusu vpisa v Guinessovo knjigo rekordov. Kot je dejala trenerka Alenka Hriberšek, gre za največje srečanje otrok, ki računajo na abakus na svetu. Novico o tem, ali jim je uspelo, pa še pričakujejo.

Brainobrain je svetovno znana ustanova za izobraževanje otrok, ki že 15 let pomaga otrokom razviti njihove potenciale, ki jih klasično šolstvo običajno pušča ob strani.  Gre za učenje, ki poteka s starodavnim orodjem abakom, lesenim azijskim računalom. Kot je pojasnila Hriberškova, je metoda enostavna, zabavna in otrokom zelo privlačna. Otroci se prve 3 do 4 mesece učijo računati z abakom, nato nadaljujejo z računanjem brez abaka – abak si morajo vizualizirati, torej računati v mislih. V program Brainobraina je v Krškem vključenih vedno več otrok, njihovo število pa presega vključenost marsikatere mestne občine v Sloveniji.

Vir: Občina Krško
« Nazaj na seznam