Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Občni zbor Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot

Objavljeno: Sreda, 08.03.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo
DSC03758
V petek, 3. marca, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot (DLSD) Leskovec pri Krškem v prostorih tamkajšnje večnamenske dvorane izvedlo občni zbor, na katerem so prisotnim članom predstavili lansko delovanje društva ter plan za letošnje leto. 

Kot je povedal predsednik društva Jože Petkovšek, so v lanskem letu izvedli tradicionalne koline, izvedli so društveni pohod, predstavili so se na občinskem prazniku v Krškem, na tržnici so izvedli salamiado, sodelovali so pri snemanju filma itd.

DSC03737
Po načrtu za letošnje leto so že izvedli tradicionalne koline na star način, udeležili se bodo prireditve Jožeki kuhajo golaž, namen imajo sodelovati na občinskih in krajevnih praznikih, izvesti salamiado, ki naj bi bila 6. maja prav tako na tržnici na Vidmu. Izvedli bodo strokovno ekskurzijo in razna predavanja, skratka, njihov namen je sodelovati z mediji za večjo prepoznavnost in seveda ohranjati kulturno dediščino za mlajše rodove.

Po končanem zboru se je ob domači kmečki hrani in pijači nadaljevalo druženje, ob katerem so si izmenjavali mnenja, kako najbolje izdelati domače mesne izdelke. 

Anton Hruševar
« Nazaj na seznam