Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Razgibajo telo in dušo

Objavljeno: Ponedeljek, 14.06.2021    Rubrika: PANORAMA Redakcija
Sola zdravja-Gorica (14)
Po dobrih sedmih mesecih oz. lanskem oktobru, ko so tudi njihovo aktivnost ustavili protikoronski ukrepi, nadaljujemo s predstavitvami t. i. oranžnih skupin, ki vsako jutro telovadijo na posavskih igriščih in parkih. Tokrat smo obiskali skupino na Gorici v KS Veliki Podlog.

Skupina na Gorici je nastala na pobudo domačinke Albine Klešin, ki se je obrnila na vodjo krških in kostanjeviških skupin Heleno Španovič, slednja pa je z lanskim oktobrom skupino sprejela med 5.300-člansko množico 'oranžnih'. »Ta skupina je zelo mlada, saj je povprečna starost v našem društvu dobrih 69 let, tukaj pa bo najstarejša šele letos dosegla to starost, najmlajša pa ni stara še niti 30. To je najmlajša skupina v Sloveniji,« je poudarila Španovičeva.
Sola zdravja-Gorica (11)

 
Kot pravi že omenjena Klešinova, njihova skupina šteje že 17 članic in članov (med njimi so tudi trije moški, ki se sicer redko udeležujejo vadbe), redno se jih na tamkajšnjem igrišču vsako jutro zbira okoli deset. Kmalu po ustanovitvi skupine so morali vadbo zaradi ukrepov proti epidemiji prekiniti, takoj, ko je bilo spet dovoljeno, so z njo zopet pričeli, čeprav v dveh manjših skupinah do največ šest oseb. Zdaj že dobra dva meseca spet lahko vadijo brez posebnih omejitev, seveda ob že uveljavljenem upoštevanju medsebojne razdalje. V času zaostrenih ukrepov so vadbo zelo pogrešale, tako da tudi osipa v skupini niso zabeležili. »To nam res veliko pomeni, hkrati se razgibamo in družimo,« poudarja Klešinova. Kot doda članica skupine Majda Staut, jih je vsakodnevno druženje precej zbližalo. »Znamo se podružiti tudi po vadbi, skupaj spijemo kavico in poklepetamo o vsakdanjih opravilih. Razgibamo tako telo in dušo,« je povedala in dodala še, da za vadbo po metodi 1000 gibov nista ovira ne starost ne bolezen, »saj vsaka dala toliko, kolikor lahko«.
 
Tako kot zadnja skupina, ki smo jo predstavili lani (z Velikega Kamna), ima tudi goriška zvestega štirinožnega spremljevalca, ki sliši na ime Bobi.
 
P. P.

Članek je bil objavljen v zadnji številki Posavskega obzornika.

#povezujemoposavje

 
 
« Nazaj na seznam