Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Miran Rudan zapustil Pop Design; Mirloo začenja svojo glasbeno pot

Objavljeno: Petek, 06.08.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
MiranRudan
Skupina Pop Design je ostala brez glavnega pevca Mirana Rudana (foto: Press Release). Ravno naš posavski rojak je bil pred leti tisti, ki je s svojim prihodom poskrbel za ponovni vrhunec prepoznavnosti in popularnosti skupine.

Rudan, z Matjažem Vlašičem je soavtor vseh zadnjih uspešnic skupine, kot so Medena, Sreča, Ne Joči, Norcu podoben …, je sprejel odločitev, da je napočil čas, da se osredotoči na ustvarjalno delo, ki ga je začrtal v zadnjih trinajstih letih in ga nadaljuje s skupino Miran Rudan Band in skupino Legende, ki jo poleg njega tvorijo še Vili Resnik, Miki Vlahovič in Božidar Wolfand Wolf. »Vse uspešnice, ki zaznamujejo mojo glasbeno kariero in jih je občinstvo v vseh teh letih na koncertih vzelo za svoje in so zaradi tega že malodane ponarodele, bodo zaradi nove mladostne energije zagotovo zvenele še boljše in še bolj sveže. Nova ekipa pa tudi že pripravlja nove pesmi, za katere smo vsi prepričani, da bodo pri poslušalcih in obiskovalcih koncertov vsaj tako popularne, kot je Medena na koncertnih prizoriščih in radijskih postajah,« pevec o nadaljevanju glasbene poti sporoča javnosti. Presenetljivo, a prvi, ki je Rudanu čestital na novi in obenem stari poti, je bil Vili Resnik, ki je konec devetdesetih let sprejel podobno odločitev, ne nazadnje pa sta se oba glasbenika zapletla v dolgoletni medijski prepir. Zamere so sedaj pozabljene, obenem pa je Resnik zavrnil vse govorice o sodelovanju s preostalimi člani skupine z naslednjimi besedami: »Ne bom nastopal in ne bom sodeloval s preostalimi člani razpadle skupine Pop Design. Osredotočen sem na lastno kariero in na sodelovanje z Legendami. V kolikor kdo trdi drugače, zlorablja moje ime.« Ob tem gre dodati, da je v tem času Rudan tudi obudil spomin na svoje glasbene začetke v Krškem. S članoma nekdanje skupine Nuclear 003 Romanom Abramom in Marjanom Jazbecem se je dobesedno vrnil v preteklost. Druščina je namreč po 40 letih znova staknila glave in pesmi iz pozabljenega obdobja naredila na novo.
 
Mirloo
Brežičanka Tamara Kos, znan pod umetniškim imenom Mirloo (foto: Press Release), kar v španščini pomeni »kos«, ptico pevko, je izdala svoj prvenec s pomenljivim naslovom Narejen za mene. Čeprav poje že vrsto let, je čakala na pravi trenutek in združila s Krešimirjem Tomcem, ki je prispeval glasbo, aranžma in produkcijo, ter Rokom Lunačkom, ki je napisal besedilo. »V Krešov studio sem prišla z idejo, da ustvarimo pesem z latino sproščenim, poletnim pridihom. Želela sem, da daje občutek svobode in sproščenosti. Ker je ta stil blizu tudi Krešu, je hitro ustvaril začetne takte, ki so me že ob prvem poslušanju popolnoma navdušili. Tudi Rok me je presenetljivo zadel z besedilom, kljub temu da sva ga večinoma usklajevala preko telefona in se prvič videla šele, ko je bilo to že napisano. Res neverjetno, kako nekatere stvari stečejo. Ta pesem se je enostavno morala zgoditi,« nam je zaupala mlada pevka. Zanjo so posneli tudi videospot, kjer je pevka stavila na odličnega Roka Maverja, ki je s svojim talentom izvrstno prikazal vso čutnost in senzualnost pesmi, pri snemanju pa so mesto Brežice spremenili v prave Karibe. Kadri so ne nazadnje posneti v vinski kleti Posavskega muzeja Brežice, na starem brežiškem mostu, na mostu pri Hidroelektrarni Brežice ter v Beach Bar Tochki. Glavni akter glasbene zgodbe je poleg Mirloo Kubanec Leo Wilber, tudi sam pevec, vajen odrskih žarometov in kamere. Dodajmo, da celotna ekipa močno verjame v končni izdelek in si želi, da bi tudi vi uživali ob pesmi ter jo vzeli za svojo. Naj vas popelje v brezskrbno poletje …

S. U.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»