Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Sin Nuše Derenda v šovu Slovenija ima talent, Ana Šimenc (ANA) predstavlja novo skladbo

Objavljeno: Sobota, 16.10.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
_md__2_
Pred nami je nova sezona šova Slovenija ima talent. Videli smo že tri zlate gumbe, največ pozornosti pa je zaenkrat pritegnila 'drag kraljica' oz. kraljica preobleke Jenna D, ki je z nastopom želela poudariti, da je 'drag' umetnost, s tem pa želi pomagati LGBT+ skupnosti. 

Zlati gumb ji je namenil strogi žirant Branko Čakramiš. Kakor koli, brez posavskih nastopov tudi tokrat ne gre. V oddaji se je namreč preizkusila fantovska skupina Booom! (foto: POP TV) in član tria je tudi Matevž Derenda, sin naše priljubljene pevke Nuše Derenda. Žal je fantovska skupina  dobila »ne«, a obenem tudi možnost popravnega izpita – v zadnji avdicijski oddaji se lahko predstavijo še enkrat in prepričajo žirijo. »Veš, da mi ni vseeno, ko gledaš otroka, sploh pa, ko si v istem poslu. Nočem se preveč vmešavati v delo fantov, jim pa tudi kdaj kaj svetujem, pošljem h kakšni učiteljici petja,« je za informativno oddajo 24ur povedala skrbna mama Nuša in poudarila, da mora biti mladi glasbenik pripravljen na kritike. Omenjeno fantovska skupino poleg Matevža sestavljata še Luka Cvetičanin in Patrik Mrak, oba iz Portoroža. Na radijskih postajah smo lansko leto lahko prisluhnili njihovi skladbi z naslovom Julija, pri kateri jim je pri izboljšavi besedila na pomoč priskočil celo sam Jan Plestenjak.
 
Zajeta slika
Glasbenica Ana Šimenc (ANA) (foto: Press Release), instrumentalistka in pevka, ki dostikrat posega po novih izraznih možnostih in stilih, predstavlja novo skladbo. Tako se je sedaj odločila za nov avtorski projekt, ki ga izdaja pod svojim imenom ter v sodelovanju z zelo dobro prekaljenimi glasbeniki, tudi iz našega konca, ki jih srečujemo na različnih odrih in zasedbah. To so Enos Kugler, trenutno bobnar skupine Fed horses, Batista Cadillac, Cedahuci ..., Zoran Čalić, kitarist nekdanjega banda Majke in sedanji kitarist Big foot mame, ter Žiga Stanonik kot kitarist Help! – a Beatles tribute banda. Na dotičnem singlu se naš posavski rojak Kugler pojavi kot bobnar, basist, back vokalist in producent. Za prvo pesem si je ANA izbrala remake svoje stare skladbe Pink glasses, ki ji je s country pristopom vdahnila novo življenje in svežino.

S. U.
« Nazaj na seznam
»