Časopis za pokrajino Posavje
26.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nina Berger s priredbo Čakala bom; prvenec Nike Čižmek in Mateja Bana Skupaj midva

Objavljeno: Četrtek, 16.09.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
Nina Berger

Nina Berger

Posavska pevka Nina Berger predstavlja predelavo legendarne skladbe Ansambla bratov Avsenik, v kateri je ujeta nota ljubezni, subtilne energije in iskrenih čustev. »Skladba Čakala bom me je z vso svojo lepoto in strastjo navdušila, zato jo tokrat predstavljam v novi preobleki. Na življenjski poti me namreč vodi ljubezen do glasbe in različnih glasbenih napevov. Petje je zame izraz najglobljega dela sebe. V glasbi najdem resničnost življenja, hrepenenja in preprostih resnic. 

Skladba izžareva vse to ter še mnogo več. Navdušila me je s svojo preprosto lepoto, subtilnostjo in čudovito melodijo. Besedilo je kot zapoved ljubezni, v njem je ujeta pisana paleta čustev, ki jih glasba preslikava v čudovito melodijo,« nam je zaupala o pesmi, ki jo je v originalu pela Ema Prodnik. Nina je zanjo posnela tudi videospot. Pevka, ki sicer prihaja iz Krškega, že nekaj let intenzivno raziskuje svoj glas in pevski izraz. Je pedagoginja, ob študiju je študirala tudi solo petje. Ima izredno širok repertoar, ki sega vse od opere, zabavne glasbe, narodno­zabavne glasbe do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, muzikala, še posebej pa ji je pri srcu country glasba. Prireja samostojne koncerte, ki so navadno zasnovani v projekt, v sodelovanje pa povabi ekipo odličnih priznanih glasbenikov. V sebi je nedavno odkrila tudi žilico za ustvarjanje glasbe in tako je lansko leto izdala debitantski singel z naslovom Luna sanjava. 

Nikainmatej

Nika in Matej

Spoznajte na slovenski glasbeni sceni


»Z glasbo se oba ukvarjava že od otroštva oz. bolje rečeno, glasba naju spremlja že od otroštva dalje. V obeh družinah je vsaj en glasbenik, pri Niki so vključno z njo igrali citre še starejša sestra in oče, sama pa je nastopala na otroških festivalih, tudi s svojo pesmijo. Matej prav tako prihaja iz glasbene okolice. Ne nazadnje je Brigita Šuler sestrična njegove mame, sam pa se lahko pohvali s tem, da igra v ansamblu Trio Fakini,« sporoča javnosti mlad glasbeni parček, poln energije, ki jo prelivata v nove melodije za poslušalce. Njuna prva skladba nosi naslov Skupaj midva. Za melodijo in besedilo je poskrbel Matej, aranžma zanjo sta naredila Tone Ban ter Miki Vlahovič, ki se ga boste spomnili iz skupine Victory. Zanjo sta posnela tudi videospot. 

Pripravlja: Simon Uršič

(iz rubrike Posavske glasbene novičke v danes izdani novi številki Posavskega obzornika) 
« Nazaj na seznam
»