Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Odziv družbe Kostak na neresnične navedbe v objavah o prodaji stanovanj v Ljubljani

Objavljeno: Četrtek, 10.11.2022    Rubrika: Prejeli smo Sporočilo
DSCF8477_776x517-equal
V medijih skupine Salomon (portal necenzurirano.si, Dolenjski list, portal in tiskana izdaja Svet24, Radio 1 in drugih) so se v zadnjih dneh pojavili članki, ki blatijo Kostak in predsednika uprave te družbe. Ker gre za pisanje brez dokazov, zlonamerno navajanje neresničnih dejstev in neobjavljenih demantijev po naših izkušnjah, podajamo izjavo za javnost.

Družba Kostak in predsednik uprave nista v nobenem kazenskem postopku. Do danes ne poteka noben kazenski postopek niti kazenska preiskava, kar je mogoče preveriti na kateremkoli sodišču. Družba Kostak do danes ni prejela nobenega odgovora policije ali državnega tožilstva v zvezi z anonimno prijavo.

Družba Kostak in hčerinska družba KOG zavračata kakršnokoli oškodovanje. Poslovanje skupine Kostak poteka skladno s predpisi. Očitno gre za predvolilno kampanjo.

Glede na navedbe v zadnjem članku, objavljenem 4. 11. 2022 na prej omejenih medijih,  pa odgovarjamo:
  • laž je, da je bil družbi Hermes omogočen ugodnejši nakup stanovanja glede na pogoje prodaje, ki so obstajali v tistem času;
  • laž je, da je družba Žarn največji kupec in da je največje število stanovanj končalo pri njej;
  • laž je, da so gospod Vlahušić oziroma njegovi družinski člani kupili stanovanje po ceni, ki bi odstopala od običajne prodajne cene v tistem času;
  • laž je, da sta gospod Sotošek in njegova soproga kupila stanovanje, v prvotni verziji članka je bilo namreč tako zapisano, naknadno pa je bila objava korigirana, da naj bi šlo za nakup s strani povezane osebe;
  • laž je, da je družba Kostak pridobivala posle in k temu sklepala anekse z Mestno občino Krško. Podjetje Kostak pridobiva posle z Mestno občino Krško izključno na osnovi javnih naročil, ki potekajo skladno z javno objavljenimi in transparentnimi pogoji udeležbe. Delež vseh aneksov, ki so bili sklenjeni z Mestno občino Krško od leta 2017 do danes, je 1,83 % od vrednosti pogodb, sklenjenih s tem naročnikom.
  • In gospodu Hevki gre iskreno opravičilo, da se ga omenja v konotaciji tega »raziskovalnega novinarstva«. Predsednik uprave se s tem kupcem stanovanja ni niti srečal niti pogovarjal.
Trenutna medijska gonja se izvaja na podlagi recikliranih člankov iz preteklosti in je usmerjena izključno v zavajanje javnosti, poskusa okrnitve poslovnega ugleda družbe Kostak in renomeja predsednika uprave te družbe. Predsednik uprave se zato opravičuje vsem, ki so omenjeni v tem kontekstu.

Delovanje družbe Kostak poteka skladno z zakonodajo in visokimi etičnimi standardi, ki tvorijo tudi poslovni kodeks skupine Kostak, in terja jasno in transparentno poslovanje. V skupini Kostak je zaposlenih 650 delavcev, izjemni poslovni rezultati so doseženi na osnovi kakovostnega in korektnega dela. Kakovost delovanja na javnem področju potrjuje tudi raziskava Računskega sodišča RS, v kateri je Mestna občina Krško po vprašanju cen občinskih storitev med najnižjimi v slovenskih občinah.

Ocenjujemo kot zavržno takšno postopanje, kjer Kostaku in upravi ni mogoče očitati  nič argumentiranega ter se prepisujejo stare neresnične navedbe, pri tem pa se nabirajo politične točke in zlorabljajo mediji.

Kljub grenkemu priokusu pa obstaja v tem načrtnem blatenju dobra stvar. To pomeni, da smo uspešni in boljši od tistih, ki se poslužujejo teh konstruktov in so v veliki meri naša konkurenca.

Vir: Kostak
« Nazaj na seznam
»