Časopis za pokrajino Posavje
26.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Krški rokometaši s polovičnim izplenom

Objavljeno: Ponedeljek, 03.10.2022    Rubrika: Rokomet Sporočilo
2022-10-01-RK-KK_RD_Urbanscape-01
V soboto so Krčani gostili moštvo Urbanscape Loka iz Škofje Loke. Po pričakovanjih je bil dvoboj izenačen in napet do zadnje sekunde. Končalo se je neodločeno 20:20.

Pravo vzdušje je bilo tokrat tudi na tribunah, saj so gledalci zadnje minute dočakali stoje ob glasnem navijanju. Tekmo so bolje odprli domači, vodili so ves polčas, vendar so jih ob koncu prvega dela igre gostje ujeli. V drugem delu je bila situacija obrnjena. Gostje so vodili vse do zadnjih minut, največ za tri gole razlike. Nekaj minut pred koncem so se Krčani priključili, ob obranjeni sedemmetrovki domačega vratarja Kozoleta pa imeli tudi priložnost za zmago in polni izkupiček.
2022-10-01-RK-KK_RD_Urbanscape-05
Pri gostih se je izkazal dolgoletni reprezentant Slovenije Darko Cingesar, ki je poleg doseženih sedmih zadetkov, z domiselnimi potezami in agresivnostjo povzročal obilo dela domači obrambi. Pri domačih gre pohvaliti vse igralce za čvrsto in dobro igro v obrambi, medtem ko igra v napadu še ni stekla. Še najbolje je šlo Andražu Novaku in Tadeju Sobotiču s petimi oziroma štirimi zadetki. V naslednjem krogu bodo Krčani gostovali v vročem Ormožu.
 
Odlično so se v Izoli izkazali krški kadeti. Kljub okrnjeni postavi zaradi poškodb in bolezni, so prikazali dobro in borbeno igro ter domačine premagali z 29:25. Tako so ohranili možnosti za uvrstitev v najvišji rang državnega prvenstva kadetov.
 
Manj uspešni so bili rokometaši v kategoriji starejši dečki B, ki so morali priznati premoč Sevnici. Gostujoča ekipa je bila boljša s 27:20.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte