Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Rokometaši Krškega s točko iz Škofje Loke

Objavljeno: Ponedeljek, 06.03.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
2022-10-01-Krsko-Loka-IMG_1789
V soboto so se Krčani pod vodstvom novega trenerja Roberta Beguša pomerili z domačo Urbanscape Loko. Krčani so hitro prevzeli pobudo in pokazali, da so v Škofjo Loko prišli po zmago.

Vodili so do zadnjih minut prvega polčasa, a na odmor vseeno odšli z dvema goloma zaostanka. Drugi polčas so bolje začeli domači in v 46. minuti vodili že s 23:19, nakar so Krčani obrnili potek igre. Na krilih nekaj pomembnih obramb vratarja Logarja in zadetkov Marka Sintiča so povedli s 23:24. Do konca tekme sta bili ekipi izenačeni, boljše možnosti za končni uspeh pa so imeli Krčani. Urbanscape je izenačila na 28 v zadnji minuti, zadnji napad Krčanov pa ni prinesel zadetka.

Pri domačih se je ponovno izkazal nekdanji reprezentant Darko Cingesar, ki je odlično poveljeval obrambi in asistiral v napadu. Pri Krčanih je bil najbolj sicer najbolj učinkovit Marko Sintič z devetimi zadetki, a pohvala gre celotni ekipi za prikazano borbenost na igrišču.

Krčani so s sedmimi točkami še vedno na dnu lestvice, enako število točk imata še RK Dobova in RK Maribor Branik. V petek, 17. 3., ob 19. uri v Krško prihaja RK Jeruzalem Ormož, ki je deveti na lestvici. Krčani bodo šli v tekmo zagotovo polno motivirani, da se oddolžijo za precej nesrečen poraz v končnici tekme s prvega dela prvenstva.

S tekmami v skupini za razvrstitev od 13. do 18. mesta so začeli tudi krški kadeti. V Šoštanj so se odpravili s precej oslabljeno ekipo zaradi poškodb in bolezni, a so se vseeno dobro upirali ekipi DRŠ Sebastjana Soviča. Na koncu so zmagali domači za 4 zadetke, predvsem po zaslugi dobrih obramb vratarjev.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam
»