Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Krčani proti Gorenju Velenje brez pravih možnosti

Objavljeno: Torek, 04.04.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
image7.
V soboto, 1.4.2023, je bila v dvorani ŠC Krško tekma 20. kroga 1.A državne rokometne lige med domačim RK Krško in RK Gorenje Velenje. 

Krčani so držali rezultatsko ravnotežje zgolj prvih deset minut tekme, potem pa so gostje stopili na plin, povedli z 9:5 in do konca tekme Krčane držali na varni razdalji. Ob polčasu je bil rezultat 19:15 za Velenje. Krčani so z domiselno in hitro igro uspešno zaključevali napade, a so hkrati tudi prelahko prejemali zadetke, predvsem zaradi precej fizično močnejših igralcev iz Velenja.
image9 (1).

V drugem polčasu so Velenjčani v obrambi zaigrali bolj čvrsto, tako da so Krčanom v prvih 15 minut dovolili le dva zadetka. Najvišja razlika je znašala 10 golov, a so naši na koncu uspeli zaostanek znižati na sedem za končnih 25:32.

Enej Slatinek Jovičič je bil z desetimi zadetki najbolj razpoložen pri gostih, kjer imata pomembno vlogo tudi dva naša bivša igralca, Timotej Grmšek in Peter Šiško. Oba se razvijata v vrhunska zunanja igralca. Pri domačih je Alan Javor zadel šestkrat, Mitja Romih pa štirikrat.

V naslednjem krogu 7. 4. Krčani gostujejo v Ribnici.

V soboto je v Radečah potekal tradicionalni Zajčkov turnir v mini rokometu, kjer je RK Krško nastopal v treh starostnih kategorijah. V odličnem vzdušju in ob odlični organizaciji turnirja so mladi rokometaši Krškega pokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi v državi in da za prihodnost rokometa v Krškem ni potrebno skrbeti.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki