Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Minimalen poraz Krčanov v Ivančni Gorici

Objavljeno: Ponedeljek, 27.03.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
image1.
V soboto, 25. 3. 2023, je ekipa Rokometnega kluba Krško odigrala tekmo 19. kroga 1.A državne rokometne lige v Ivančni Gorici proti ekipi RK SVIŠ. 

Bolje so tekmo začeli domači, vodili so pretežno ves prvi polčas, ob koncu pa so jih Krčani ujeli na 12:12. Drugi polčas je bil ves čas izenačen, saj nobena ekipa ni pobegnila na več kot 2 gola razlike. Kljub temu, da so v 41. minuti Krčani prejeli že drugi rdeči karton in da sodnika nista enakovredno obravnavala ekipi, so na krilih požrtvovalne igre v obrambi v zaključek tekme prišli s prednostjo. A kot že tolikokrat v tej sezoni, jim je na koncu zopet zmanjkalo kanček sreče in izkušenj. Imeli so zadnji napad za izenačenje in ga zapravili ob (zopet) sporni sodniški odločitvi. Končni rezultat je bil 27:26 za SVIŠ.
image0.


Najboljši strelec gostov in tekme je bil Alan Javor z desetimi zadetki, pri tem pa je bil tudi nezgrešljiv pri izvajanju sedemmetrovk (4/4). Deset obramb je zbral vratar Josip Žitković.

Krčani ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice s sedmimi točkami, enako kot Maribor. Dobova jih ima devet.

V soboto, 1. 4. 2023, ob 19. uri v Krškem gostuje tretjeuvrščeno Gorenje Velenje, kjer igrata pomembno vlogo dva naša bivša igralca, Peter Šiško in Timotej Grmšek.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam
»