Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Praznik rokometa v Krškem

Objavljeno: Torek, 26.09.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
IMG_4745
V soboto, 23. septembra, so krški rokometaši odigrali prvo domače srečanje v letošnji sezoni 1.B moške rokometne lige. Po prepričljivi zmagi v drugem krogu proti RK Jadran so v tretjem krogu prvenstva v dvorani ŠC Krško-Sevnica gostili ekipo Dol Hrastnika. 

Krčani so v izjemnem vzdušju pred skoraj polno dvorano obiskovalcev vodili celotno srečanje, ob tem pa pokazali zelo domiselno igro, kar so navijači glasno nagrajevali. Na koncu je bil rezultat 37 : 27 v prid naših.
IMG_4725

Tekma je bila tudi del rokometnega praznika. RK Krško je bil pobudnik dobrodelne akcije za družino iz Ljubnega ob Savinji, ki so jim avgustovske poplave vzele celotno imetje. Pri dobrodelnosti so sodelovali člani kluba, slovenska rokometna reprezentanta Nejc Cehte in Urh Kastelic ter mnogi drugi. Pomagali so celo rokometaši iz pobratene občine Obrigheim. Do konca tekme se je za družino zbralo 4.643,30 EUR, donacije pa še vedno prihajajo, tako da znesek še ni dokončen. Praznik športa in dobrodelnosti je popestril župan MO Krško Janez Kerin, nepričakovano pa je na dogodek prišla tudi družina Zager z malim junakom Oskarjem. Praznovanje se je zavleklo pozno v noč in vsi so si bili enotnega mnenja, da Krčani pogrešamo tovrstnih športnih in humanitarnih dogodkov.

S tekmovanji so pričeli tudi mlajši krški rokometaši. V mladinski kategoriji so v 2. ligi center Krčani zabeležili remi v Trebnjem in imajo tri točke iz dveh tekem. Kadeti pa so v prvem krogu kvalifikacij za 1. ligo izgubili v Ribnici.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam
»