Časopis za pokrajino Posavje
22.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Blaž Janc k evropskim prvakom v Kielce

Objavljeno: Torek, 10.01.2017    Rubrika: Rokomet Sporočilo
Blaz Janc, rokometas

Blaž Janc na lanskem sprejemu v domačem kraju po vrnitvi z olimpijade (arhiv PO)

Po izteku te sezone bo Blaž Janc, doma z Loga pri Sevnici, dres RK Celje Pivovarna Laško zamenjal za dres evropskih prvakov iz Kielc, so sporočili iz celjskega kluba.

Blaž Janc bo v sezoni 2017/2018 novi član aktualnih evropskih prvakov, poljskih KS Vive Tauron Kielce, ki so bile najbolj prepričljive v boju za enega najbolj talentiranih igralcev v Evropi. Za Janca je namreč veljalo veliko zanimanje, Kielce pa so bile v boju zanj najbolj vztrajne, čeprav si ga je v svojih vrstah prizadevalo obdržati tudi Celje Pivovarna Laško, s katerim je imel Janc sicer pogodbo podpisano še za naslednji dve sezoni. A predstave mladeniča je Evropa budno spremljala že kar nekaj časa in njegove ambicije ter želja po največjih dosežkih so bile prevelike. Zato je celjski klub sprejel težko odločitev, da Jancu pusti odhod v bogatejšo sredino, kjer bo lahko razkazal celoten talent, ki ga je, kot mnogi drugi uspešni igralci, izbrusil v celjski rokometni šoli.

Za RK Celje Pivovarna Laško je nastopal od leta 2012 dalje in je do danes zbral že 825 zadetkov, s katerimi zaseda 11. mesto najboljših strelcev celjskega kluba v novejši zgodovini, do konca sezone pa se lahko povzpne tudi višje. Po izteku sezone mu bo celjski klub zaželel uspešno nadaljevanje kariere, v skladu s sloganom »Enkrat za Cele, vedno za Cele«, pa bo v Celju vedno dobrodošel. S Kielcami je sklenil je 3-letno pogodbo.
 
Pred Blažem Jancem je torej nov, velik izziv, ki pa se ga sam veseli, hkrati pa se zaveda, kaj mu je na poti do uspeha nudil celjski klub: »Res je, po sezoni se selim k aktualnim evropskim prvakom. Vsekakor je to zame veliko priznanje, za ves moj vloženi trud ter potrditev, da sem na pravi poti. Osebno sem zelo vesel in ponosen da odhajam v Kielce. Tja si želim že nekaj časa, mesto živi za rokomet, ob tekmah vlada prava evforija, klub ima izjemne navijače, v prvi vrsti pa vrhunskega trenerja in igralce. V veselje in ponos mi bo delati s Talantom Dujshebaevom. To bo gotovo nova prelomnica v mojem življenju in pred mano so novi izzivi. Veselim se jih in z novim klubom želim osvojiti ligo prvakov. Gotovo se mi bo lažje navaditi se na novo okolje, saj mi bosta v pomoč slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Dejan Bombač. Ob prestopu bi se zahvalil za zaupanje predsedniku Kielc, gospodu Bertusu Servaasu in mojemu managerju Andreju Goliču. Seveda pa gre velika zahvala celjskemu klubu, predsedniku Bojanu Cizeju in direktorju Gregorju Planteu, da so mi omogočili ta prestop. Celjskemu klubu se iz srca zahvaljujem za vse kar sem tu dobil, da sem lahko prišel do nivoja kjer sem danes. Hvala trenerju Branku Tamšetu, ki mi je dal priložnost in mi zelo pomagal na moji športni poti. Vsekakor bi se rad zahvalil tudi celotni članski ekipi, mojim soigralcem, kajti brez njih mi to nebi uspelo in vem da bomo še naprej prijatelji. Izjemna hvala tudi vsem navijačem Celja, v prvi vrsti Florjanom, ki nas na vsaki tekmi podpirate. Moj prihod v Celje s petnajstimi leti, se je danes izkazal za pravo odločitev in če bi še enkrat lahko izbiral, bi ponovno izbral isto pot, enako pa svetujem vsakemu mlademu rokometašu, da če dobi ponudbo iz Celja, naj jo »zgrabi« z obema rokama. Ne želim koga pozabiti, zato res hvala vsem ki so mi pomagali na kakršen koli način, predvsem pa hvala moji družini, staršema in bratu ki me podpirajo in mi stojijo ob strani. Za konec lahko le rečem, da se bom v Celje vedno vračal z največjim veseljem in da mi bo ostalo za vedno v srcu.«

Vir: RK Celje Pivovarna Laško
 
« Nazaj na seznam
»