Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobovčani pomladili ekipo, sezono začeli s tremi porazi

Objavljeno: Ponedeljek, 01.10.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
_DSC3576

Ekipa MRD Dobova za sezono 2018/19 s trenerjem Sandijem Marklom

V letošnji sezoni se je ekipa MRD Dobova dodobra spremenila. Odšlo je kar nekaj igralcev in prišlo veliko novih ter predvsem mladih obrazov.

Najodmevnejši je bil zagotovo odhod Adama Seferovića, ki je po treh sezonah dobovski dres zamenjal za tistega iz RK Trimo Trebnje. Na mestu levega zunanjega je odšel tudi Ormožan Denis Hrupić, kar je za Dobovo pomenilo nujne okrepitve na levi strani. Kot njuni zamenjavi sta se ekipi pridružila mladi, novopečeni evropski mladinski prvak Matevž Kunst iz RD Herz Šmartno in Splitčan Filip Šušnjara iz Akademije Balić-Metličić. Iz Dobove je odšel tudi prvi krožni napadalec Dominik Smojver – Smoki, katerega je nadomestil rojak Ivan Majićin iz Rokometnega kluba Zamet. Dobovsko kariero je zaključil tudi Mario Mustapić, ki je igral na položaju desnega krila. Novo vlogo pa je prevzel še en mladinski evropski prvak, tudi proglašen za najboljše desno krilo Evrope, Domen Novak, ki je v Dobovo prišel iz Rokometnega društva Slovan. Dolgoletno branjenje dobovskih vrat je zapustil domačin Jure Blaževič, ki bo letošnjo sezono branil barve Rokometnega kluba Krško. V Krškem pa se mu je pridružil tudi 20-letni Nik Rantah. Blaževiču se je v sredini lanske sezone iz RK Branik Maribor pridružil že Tilen Leben, ki pa letos v dobovskih vratih stoji skupaj z Andražem Polutnikom, ki je v dobovsko ekipo prišel iz Rokometnega kluba Drava Ptuj. Dobova pa je okrepila tudi položaj desnega zunanjega in pripeljala obetavnega Luciana Buro iz Moškega rokometnega kluba Umag. V dobovske vrste se je vrnil domačin Lovro Humek, ki je kot posojeni igralec lansko sezono igral v sosednjem Rokometnem klubu Brežice. Poleg igralske zasedbe je v dobovski ekipi dolgoletno kapetansko vlogo Izidorja Hotka prevzel steber dobovske obrambe Tadej Dular.

Po treh odigranih kolih v novi sezoni 1. NLB leasing lige Dobovčanom še vedno ni uspelo zmagati. Prvo tekmo so igrali doma proti RK Branik Maribor. Odlično so jo začeli in tudi povedli z delnim izidom 6:3, nato pa ob koncu prvega polčasa popustili in se v garderobe odpravili z zaostankom 11:15. V drugem polčasu se je zgodba ponovila, nasprotnika so najprej ujeli, v drugi polovici pa izgubili koncentracijo in končni rezultat je bil v prid Mariborčanom, 28:23.

Naslednje jih je čakalo gostovanje v Ribnici. Tekma se je začela zelo izenačeno in Dobovčani so se Ribničanom dobro upirali in jih tudi nadigravali, še vedno pa je bil nasprotnik močnejši in ob polčasu je bil rezultat 17:15. Drugi polčas pa se vsekakor ni izšel po načrtih Dobovčanov. Izgubili so ritem in naredili veliko napak, zgrešili nekaj lahkih zadetkov, gostje pa so to izkoristili in svojo prednost z vsakim strelom večali. Na koncu so v domači dvorani slavili igralci Rika z rezultatom 30:21.

Sledil je velik obračun z Gorenjem iz Velenja na domačih tleh. Velikega imena se niso ustrašili, vse do zadnjih minut je bila tekma zelo izenačena, nato pa so se gostje iz Velenja odcepili na tri gole razlike in prvi polčas zaključili s prednostjo 14:17. Drugi polčas domači niso ravno obetavno začeli, prvi zadetek so dosegli šele v 34. minuti, medtem ko so gostje večali svojo prednost. Največjo priložnost so imeli ravno v 34. in 36. minuti, ko sta na velenjsko klop morala dva igralca, vendar pa Dobovčani prednosti enega igralca niso znali izkoristiti in v tem času niso dosegli niti enega zadetka. Najvišjo prednost, šest zadetkov, so imeli igralci Gorenja v 47. minuti. Dobovska ekipa se je prebudila v zadnjih desetih minutah in uspela znižati prednost gostov, vendar jim je na koncu zmanjkalo časa, da bi tekmo obrnili v svojo korist. Slavile so velenjske ose z rezultatom 30:28.

Kljub porazom na vseh treh tekmah pa je najboljši strelec zadnjih dveh tekem dobovski srednji zunanji Dorian Markušić, ki je v Ribnici dosegel devet zadetkov, na tekmi proti Velenju pa kar 12.

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte