Časopis za pokrajino Posavje
15.12.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobovčani premagali Ormožane

Objavljeno: Ponedeljek, 12.02.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
MRD Dobova-markusic
Na prvi tekmi nadaljevanje tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi so naši fantje gostili neugodne Ormožane.

Začetek tekme je bil izenačen, obe ekipi sta kazali željo po zmagi. Prvo višjo prednost smo si priigrali v 19. minuti po zadetku Smojverja, ki je domače popeljal do prednosti treh zadetkov, tri minute kasneje pa je za +4 zadel Markušić. Vse je kazalo, da bomo imeli pred drugim delom kar veliko prednost, a so se Ormožani uspeli vsaj delno vrniti in prepoloviti zaostanek.

V drugem polčasu je bilo bolj živahno. Gostje so v 36. minuti po zadetku Čudiča izenačili in se vrnili v dvoboj. Dobrih 5 minut smo spremljali izenačeno tekmo v rezultatskem smislu, na igrišču pa so naši kazali vse boljšo predstavo. Sledil je delni izid 4:0 v korist naših in prav to je bila prelomna točka. Praprotnik, gostujoči trener, je v roku ene minute izkoristil obe minuti odmora vendar njegovi ekipi to ni pomagalo. Od 45. minute naprej so naši fantje prevzeli nadzor in tekmo sorazmerno mirno pripeljali do konca.

Svoj večer je imel Dorian Markušić, ki je z 11 zadetki najboljši strelec tekme. Pri gostih je Žuran zadel devetkrat. Jure Blaževič, ki je zbral 12 obramb je po tekmi povedal: “Danes smo gostili vedno neugodno ekipo iz Ormoža, ki je prišla brez prvega desnega zunanjega Kocbeka. A kljub temu se je izkazalo, da si fantje zelo želijo v ligo za prvaka, saj je bila tekma do zadnjega zelo napeta, odpor gostov smo uspeli zlomiti komaj na koncu tekme. Za nas to pomeni korak bližje obstanku v ligi, to zmago pa moramo sedaj potrditi še v sredo na zahtevnem gostovanju v Kopru. Zahvalil bi se zvestim navijačem, ki so danes res pokazali pravo “dubuvsko srce” pa tudi gostujočim navijačem, ki so se udeležili tekme v številčni zasedbi.”

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

05.12.2018 | Rokomet

Niz porazov se nadaljuje